Denník N

Duša Ameriky

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Zápas medzi spoločným dobrom a uprednostnením osobných záujmov sa odohráva v duši každého Američana.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je publicista

„Keď som pred štyrmi rokmi oznámil kandidatúru na prezidenta, povedal som, že sme v boji o dušu Ameriky. A stále sme,“ povedal americký prezident Joe Biden, keď v oznámil úmysel kandidovať aj v najbližších prezidentských voľbách.

Po víťazstve vo voľbách 2020 povedal, že „v tomto boji o dušu Ameriky zvíťazila demokracia“. Podobne použila túto metaforu vtedy aj novozvolená viceprezidentka USA Kamala Harrisová (vôbec prvá žena vo funkcii viceprezidenta USA), keď povedala, že „tieto voľby sú o duši Ameriky a našej ochote bojovať za ňu“.

V októbri 2020 marketingová konzultantka Sonya Oliverová, podporovateľka Joea Bidena, vydala knihu s názvom Boj o dušu našej krajiny. Píše v nej, prečo sú práve Biden a Harrisová tými správnymi vodcami na zjednotenie Američanov a vedenie krajiny v čase pandémie a po smutnom období šírenia agresivity a nenávisti priamo z najvyšších poschodí politiky.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Joe Biden

Komentáre

Teraz najčítanejšie