Denník N

Ako randia ľudia s autizmom, čo tají „dievča z močiara“ a ďalšie tipy na filmy a seriály

Kya z Kde raky spievajú a jej kresby. Foto - IMDb
Kya z Kde raky spievajú a jej kresby. Foto – IMDb

Pravidelný osobný výber redaktorov a redaktoriek Denníka N z aktuálnej ponuky streamingových videoslužieb.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Love on the Spectrum (Netflix)

Ak ste na Netflixe narazili na reality seriál Láska v spektre (Love on the Spectrum), mohla vás ľahko odradiť hneď jeho základná myšlienka. Všetci si chceme myslieť, že nemáme predsudky, ale vážne, prečo by sme sa mali pozerať, ako sa ľudia s poruchou autistického spektra pokúšajú randiť?

Nie je to pre nich príliš zložité? Čo to majú za príbuzných, že ich s týmto nápadom pustili do televízie? A vôbec, nebude to celé iba smutné?

Ani náhodou. Oba austrálske aj jeden americký seriál sú po celý čas veľmi ľudské, zábavné a veľmi rýchlo sa pristihnete, ako účinkujúcim držíte palce a radíte im, čo majú povedať alebo čo nech už radšej nehovoria.

Mark napríklad nedokáže prestať rozprávať o dinosauroch. Jeho prvé rande v zoo sa najskôr vyvíja dobre, ťažko však hľadá niekoho, kto by mal podobné nadšenie pre paleontológiu či aspoň tučniaky.

Aj Michael berie randenie veľmi vážne, na prvú schôdzku by nikdy nešiel inak ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Seriály

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie