Denník N

Pravicový volič má len jedinú nádej: Chuck Norris príde na Slovensko (udalosti týždňa)

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Kohézna politika EÚ: viac ako 190 miliónov eur na lepšiu železničnú infraštruktúru na Slovensku. Vďaka novoprijatej investícii viac ako 190 miliónov eur z Kohézneho fondu na roky 2014 až 2020 bude mať Slovensko možnosť dobudovať železničnú infraštruktúru spájajúcu železnicu Žilina – Teplička, hlavný projekt transeurópskej dopravnej siete. Finančné prostriedky EÚ podporia prestavbu a modernizáciu mostov, staníc atď. Celkovo projekt zvýši kapacitu železničnej siete a rýchlosti cestovania, skrátia sa jazdné časy a zlepší sa bezpečnosť a spoľahlivosť železničných služieb. Potenciálne zvýšenie využívania vlakovej dopravy povedie aj k zníženiu emisií oxidu dusičitého a pevných častíc. Okrem toho nový zdroj striedavého prúdu zabezpečí interoperabilitu železníc a zníži náklady na energiu. Financovanie napokon podporí aj zlepšenie dostupnosti staníc a vlakov pre ľudí so zníženou pohyblivosťou.

Pri stave našich železníc výborná správa, len aby sme opäť v hanbe neostali.

Prešľap týždňa

Viac ako 200 poslaneckých návrhov na rokovanie v NR SR. Bez ohľadu na mieru kvality musíme uznať, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie