Denník N

Ste Matovičov poskok, súdiť vás bude ulica, vyhrážal sa bývalému novinárovi a poradcovi lídra OĽaNO neznámy muž

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý novinár si neznámeho muža odfotil na mobil, ten sa mu pokúšal vytrhnúť telefón z ruky. Polícia sa prípadom zaoberá a prostredníctvom sociálnych sietí sa snaží zistiť totožnosť muža.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Je štvrtok ráno a bývalý novinár Ladislav Bariak, ktorý momentálne pracuje na ministerstve kultúry ako poradca ministerky Milanovej (OĽaNO), čaká na autobus v bratislavskej Petržalke. Spozná ho neznámy muž v šiltovke a so slovami, že je „Matovičov poskok“ sa k nemu priblíži.

„Pokračoval v duchu, že môžem byť rád, že som opustil ‚liberálnu novinársku luzu‘. Dovtedy som to považoval len za klasické slová človeka, ktorý sa potrebuje vyventilovať, tentoraz na mne,“ opisuje udalosť bývalý novinár, ktorý vyše 15 rokov pracoval v médiách, najdlhšie v online denníkoch Aktuálne.sk a Aktuality.sk.

V septembri 2021 sa stal mediálnym poradcom vtedajšieho ministra financií Igora Matoviča, od ktorého po niekoľkých mesiacoch odišiel na ministerstvo kultúry k Natálii Milanovej.

Muž postupne vo svojom verbálnom prejave pritvrdil. „Červenou čiarou, keď mi v hlave začala blikať kontrolka, boli jeho slová, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie