Denník N

Ráno s NHL: Obhajca titulu vypadol a Ničuškinov prípad s intoxikovanou ženou ukazuje, ako mlčanie klubu pomáha špekuláciám

Hráči tímu Colorado Avalanche. Foto - AP
Hráči tímu Colorado Avalanche. Foto – AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

útočník Valerij Ničuškin patril pred desaťročím medzi veľké talenty ruského hokeja a v Dallase mal s 34 bodmi solídnu nováčikovskú sezónu 2013/2014, lenže až do roku 2022 v NHL nijako zvlášť nevynikal. Medzičasom dokonca na dva ročníky odišiel do KHL.

Vlaňajšie play-off v drese Colorada mu však vyšlo skvele, 9 gólmi a 15 bodmi výraznou mierou pomohol tímu k zisku Stanleyho pohára.

V lete potom podpísal s Avalanche životný kontrakt na 8 rokov a 49 miliónov dolárov, ale v tejto sezóne pre zdravotné problémy vynechal až 29 zápasov. Vlani v novembri mu operovali členok. Keď však nastúpil, patril medzi opory – napokon v 53 zápasoch nazbieral veľmi slušných 47 bodov (17+30).

Coloradu počas celého ročníka chýbal po operácii kolena švédsky kapitán Gabriel Landeskog, ale mužstvo aj tak vyhralo Centrálnu divíziu a v Západnej konferencii obsadilo 3. priečku. V prvom kole play-off narazilo na húževnatý tím Seattle, ktorý ho však nečakane vyradil v siedmich zápasoch.

Okrem vypadnutia však musí Colorado riešiť aj prípad ťažko intoxikovanej ženy, ktorú našli v Ničuškinovej hotelovej izbe.

1. kolo play-off NHL:

štvrťfinále Východnej konferencie
New Jersey – New York Rangers 4:0 (Tatar za domácich 1+0)

(konečný stav série: 4:3, New Jersey postúpilo do konferenčného semifinále)

https://www.youtube.com/watch?v=LUqZxQ-xgh0&embeds_euri=https%3A%2F%2Fdennikn.sk%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=NHL

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika bude vychádzať aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Ničuškin v prvých dvoch dueloch série strelil jeden gól, ale od tretieho už nebol v zostave. Obhajcovia titulu viedli 2:1 na zápasy, ale vo štvrtom, v piatom a rozhodujúcom siedmom stretnutí strelili dokopy iba päť gólov. Hráč ako Ničuškin im určite chýbal.

Verejnosť doteraz nepozná pravý dôvod jeho absencie.

Ničuškin sa narodil v Čeľabinsku a v zámorí sa už špekulovalo o možnom odvelení do ruskej armády, čo sa však neskôr nepotvrdilo. „Ak nemôžete nič urobiť, nemusíte sa o to starať,“ povedal hráč o vojne na Ukrajine ešte počas vlaňajšej finálovej série.

Z tímu sa 28-ročný krídelník vytratil približne v čase, keď sa v hoteli v Seattli udial incident vyvolávajúci mnohé otázky. Až polícia v Seattli, ktorá do hotela prišla

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie