Denník N

Mária Kolíková: Verím, že o mesiac budeme mať v prieskumoch viac

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Na tieto voľby sa pripravujeme inak, teraz nevidím priestor na spájanie a verím, že o mesiac to nebude téma, hovorí bývalá ministerka spravodlivosti a poslankyňa SaS Mária Kolíková.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Čo znamená volebný slogan SaS Meníme hru?

Každý za tým môže vidieť niečo iné. Ja to vidím tak, že strana SaS sa pripravuje do týchto volieb inak a chce pripraviť program tak, aby bol lákavý pre väčšiu časť voličstva, ako to bolo doteraz. Aj z mojej pozície urobím všetko preto, aby mohla byť SaS lídrom po voľbách.

Ako inak sa SaS pripravuje? 

Je niečo iné, keď sa rozhodnete, že ste strana, ktorá pripravuje program pre vybraný okruh a tak sa profilujete, alebo sa rozhodnete, že chcete mať širší záber a tomu prispôsobíte aj program. Rovnako komunikácia musí byť iná.

Šéfredaktor českého Respektu Erik Tabery povedal – oni stále menia nejakú hru, najprv sú vo vláde, potom nie. „Meníme hru“ je preňho slogan, ktorý potvrdzuje slabinu SaS. Čo by ste mu na to povedali?

Že strana SaS sa v tejto vláde obetovala a robila ťažké rozhodnutia, za ktoré draho zaplatila. Aj v tomto má byť zmena hry zo strany SaS, aby voličom jasne vysvetlila, prečo niektoré rozhodnutia urobila.

Ako to funguje, keď do strany príde nový marketér zvonku, ako je Marek Prchal z Českej republiky?

Osobne som venovala veľa času, aby som spoznala, kto je Marek Prchal. Mal dlhý rozhovor v Insideri v Českej republike, takže viem, kto prišiel do strany SaS. Je to ťažký profesionál a klient je ten, kto si vyberá, ako sú použité nástroje, ktoré mu Marek Prchal ponúka. Marek Prchal má červené čiary, tie jasne pomenoval aj v Insideri a myslím si, že im rozumiem. Je to veľmi pracovitý človek, pre klienta pracuje od nevidím do nevidím.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Mária Kolíková

SaS

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie