Denník N

Vedel to už celý svet, len on nie. Paríž sa rozhodol, že keď nemôže mať Messiho, aspoň ho poriadne poníži

Lionel Messi a PSG od začiatku nebol vzťah z lásky. Foto - TASR/AP
Lionel Messi a PSG od začiatku nebol vzťah z lásky. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Camp des Loges je športový tréningový komplex na severozápade Paríža. V pondelok sa tam mali hlásiť všetci hráči Paríža Saint-Germain. Tréner Christophe Galtier vydal jasné stanovisko – keď cez víkend porazíme Lorient, máte deň voľna.

Nestalo sa. Paríž potupne podľahol súperovi na domácom ihrisku 1:3, čo bola už šiesta ligová prehra v sezóne. Jeden hráč však na tréning neprišiel. Ten najlepší a najznámejší.

Lionel Messi namiesto tréningu sadol na lietadlo a odletel do Saudskej Arábie. Dostal trest, dva týždne nemôže trénovať ani nastupovať v zápasoch PSG. A klub mu počas tohto obdobia nebude ani vyplácať mzdu.

Denník N má informácie, podľa ktorých je to posledné poníženie, ktoré v PSG zažije.

V texte sa dočítate:

  • prečo bolo manželstvo medzi PSG a Messim od začiatku odsúdené na neúspech;
  • aký iný motív okrem Saudskej Arábie mohol mať PSG na potrestanie Messiho;
  • aký kontrakt podľa informácií Denníka N ponúka Messimu Barcelona;
  • od čoho či od koho teraz závisí prípadný Messiho návrat do Barcelony.

Manželstvo, ku ktorému nemalo dôjsť

„Klub aj jeho vízia mi dokonale sedia,“ hovoril v lete 2021. Lionel Messi dostal v Paríži číslo 30. V mesiacoch predtým pochopil, že Barcelona si s ohľadom na finančné problémy nemôže dovoliť predĺžiť mu kontrakt ani ho zaregistrovať.

Zarábal priveľa – 70 miliónov ročne. Nik iný ako PSG si ho nemohol dovoliť. Aj preto bol od prvého momentu pocit, že do Francúzska ide len preto.

„Nikdy si nezamiloval Paríž, nekúpili ho do tohto športového projektu. A tak sa to aj skončilo,“ povedal pre Denník N informovaný zdroj z francúzskych médií, ktorý si neželal byť menovaný, aby si nepoškodil vzťah s klubom.

V 71 zápasoch, ktoré dosiaľ za PSG odohral, dal 31 gólov a na 34 prihral, vyhral ligu. Paríž na jeho prestupe marketingovo nesmierne získal, Messiho dresy sa predávajú v miliónoch a pritiahol aj nových sponzorov.

Kľúčovým prestupom bol pre katarské vedenie aj preto, že prišiel presne 18 mesiacov pred futbalovým šampionátom v krajine. Niet lepšieho lákadla ako najlepší futbalista patriaci Kataru.

Prečo potom naňho fanúšikovia niekoľkokrát bučali a teraz dostal tvrdý trest, ktorý by za normálnych okolností s normálnymi vzťahmi s vedením určite nedostal?

„Videli ste ho, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Ligue 1

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie