Denník N

Týždeň v práve Rada Procházku: Hneváte sa na súdy, ale aj tie vedia byť niekedy nevinné

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

1. Čo môžeš navrhnúť dnes, neodkladaj na zajtra 2. Keď vyjde čierne slnko 3. Dobrá úroda nezaručí vždy dobrú náladu

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Udalosti z oblasti práva komentuje ústavný právnik a bývalý poslanec NR SR Radoslav Procházka.

1. Čo môžeš navrhnúť dnes, neodkladaj na zajtra

Na májovej schôdzi je v programe takmer 250 bodov a je to povznášajúci zoznam. Všetko sa rieši, a keď budeme mať šťastie, tak sa aj vyrieši. Nové zákony, novely starých aj nových zákonov, osobitné uznesenia na konkrétne témy. Napríklad k rozvoju zdravotníctva, k vojne a mieri na Ukrajine či k vyšetrovaniu smrti Jozefa Chovanca v Belgicku a ešte by mal byť aj poslanecký prieskum na ministerstve vnútra, či fungujú kryty civilnej ochrany.

Pred desiatimi rokmi mal posledný záznam v zbierke zákonov číslo 462, v 2021 to bolo 555, na konci apríla tohto roku sme sa dostali na číslo 156, čo je výborné tempo, hoci na nový rekord to asi nevydá.

Máločo prináša také uspokojenie ako pocit, že tam hore sa vie, čo a ako treba zrobiť, aby dobre bolo. Pri takomto rozsahu a kvalite starostlivosti sa naozaj patrí uznať, že občan sa má ako v bavlnke. Každá legislatívna medzera bude zašpárovaná, každá ranka na právnom štáte ošetrená. Hádam. Lebo ak sa na čosi zabudlo, nová príležitosť niečo dôležité presadiť príde najskôr v zime. A bude treba dobiehať!

Ukážkovou je aktivita smerom k 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v práve Rada Procházku

Komentáre

Teraz najčítanejšie