Denník N

Valášek z PS: Hlas chce byť za pekných pred voličmi Smeru aj na západných ambasádach. Neviem, ako sa vyfarbí

Tomáš Valášek. Foto N - Vladimír Šimíček
Tomáš Valášek. Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V rozhovore s Tomášom Valáškom, dlhoročným diplomatom, dnes jediným poslancom Progresívneho Slovenska, ktorý sa do Národnej rady dostal na kandidátke Za ľudí, sa dočítate:

  • či je ešte šanca, že by sa Demokrati objavili na kandidátke PS;
  • či PS myslí aj na voličov z maďarskej menšiny;
  • ako je to s postojom PS k Hlasu;
  • či by PS a SaS mali vytvoriť dvojblok.

Aj keď do odovzdania kandidátok zostávajú ešte dva mesiace, už iba mesiac zostáva na prípadné spájanie sa strán či na rokovanie o predvolebnej spolupráci. Progresívne Slovensko viackrát zopakovalo, že pôjde do volieb samostatne. Nemôže sa však stať, že by ste zachraňovali niekoho zvonka a zobrali ho na kandidátku?

Dôvod, prečo ideme do volieb samostatne, sme pomenovali úplne jasne. Teší nás dôvera ľudí, ktorú teraz máme, a posúva nás ďaleko nad hranicu zvoliteľnosti. Je dobré mať súťaž medzi demokratickými stranami, aj keď vnímame, že keď sú príliš blízko zóny ohrozenia, tak je dôležité, aby vôbec boli v parlamente. Takže sa treba spájať. Žiadna z týchto strán však taký

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Progresívne Slovensko

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie