Denník N

Krízové momenty zo života amerických prvých dám, horor roka 2022 a ďalšie tipy, čo pozerať online

Nie je úsmev ako úsmev (Smile). Foto - SkyShowTime
Nie je úsmev ako úsmev (Smile). Foto – SkyShowTime

Osobný výber z aktuálnej ponuky videostreamingových služieb.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Prvá dáma (The First Lady, SkyShowtime)

Hovorí sa, že za silným mužom stojí ešte silnejšia žena – toto mierne klišé však potvrdzuje skvelý seriál Prvá dáma, ktorý mapuje životy troch významných prvých dám USA – Eleanor Rooseveltovej, Betty Fordovej a Michelle Obamovej. V prvom rade musím vyzdvihnúť výkony všetkých herečiek – Michelle Pfeiffer ako Betty Fordovej, ktorá verejne priznala problémy s alkoholizmom a drogami, a po prekonaní rakoviny prsníka motivovala státisíce žien k prevencii alebo Gillian Andersonovej ako Eleanor Rooseveltovej, ktorá sa vo veľkom zaslúžila o rozvoj ľudských práv.

Veľmi oceňujem, že seriál nie je natočený chronologicky, ale každá časť sa zameriava na krízové momenty zo života prvých dám –  žili v iných dobách, v iných politických časoch, ale predsa všetky tri dokážu v zlomových okamihoch zachovať rozvahu a nebyť len „okrášlením“ Bieleho domu.

American Horror Story (Disney+)

Ako vernú fanúšičku hororov ma nesmierne teší, že streamovacia platforma Disney+ ponúka všetkých jedenásť sérií dnes už kultového seriálu American Horror Story. Ide o série hororových (prekvapivo) príbehov, pričom každá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie