Denník N

Fialova ODS hľadá spôsob, ako zastaviť rozvrat financií, ku ktorému sama prispela

Český premiér Petr Fiala a jeho minister financií Zbyněk Stanjura. Foto - Deník N/Ludvík Hradilek
Český premiér Petr Fiala a jeho minister financií Zbyněk Stanjura. Foto – Deník N/Ludvík Hradilek

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je editor Českého rozhlasu Plus

Predstavte si, že sa plavíte zaoceánskym parníkom a zistíte, že vaša loď smeruje k ľadovcu. Je zatiaľ dosť ďaleko, ale je dosť veľký, a keď nezmeníte kurz, po zrážke hrozí ťažké poškodenie lode alebo dokonca aj jej potopenie.

Najlogickejšie by bolo uchopiť kormidlo a zmeniť kurz, lenže kapitán pred plavbou sľúbil, že kormidlom za žiadnych okolností hýbať nebude. Takže kým premýšľa, ako sa ľadovcu bez zmeny kurzu vyhnúť, ľadová kryha, ktorá môže preraziť bok lode, sa neustále blíži.

Že je to absurdné? Presne taká bizarná je aj súčasná komunikácia vlády a hlavne ministra Zbyňka Stanjury (ODS) o tom, ako zastaviť rýchlo rastúce zadlženie krajiny. Česko má relatívne nízke

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Český týždeň

Český newsfilter každý týždeň ponúka prehľad najdôležitejších správ. Zhŕňa Kirill Ščeblykin.

Petr Fiala

Svet

Teraz najčítanejšie