Denník N

Kto a koľko ministerstiev dokáže naraz riadiť? (udalosti týždňa)

Radičová, Štrasser, Tódová a Janček vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment, citát a báseň týždňa.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Iveta Radičová, bývalá premiérka

Udalosť týždňa

Do chaosu 244 bodov v parlamente vrátane opäť nevydareného stavebného zákona z dielne podpredsedu vlády (iba pripomínam, že podpredseda zodpovedný za legislatívu ešte nedokázal predložiť akceptovateľný, situáciu zlepšujúci zákon. Vždy si ho budem pamätať ako predkladateľa prokorupčného zákona o verejnom obstarávaní) objavil Robert Fico na portáli pridelenú dotáciu 1,4 milióna firme ministra poľnohospodárstva. Po dvoch jeho tlačovkách napokon Samuel Vlčan oznámil odstúpenie. Nejde o zákonnosť, minister a jeho príbuzní by sa naozaj nemali uchádzať o verejné zdroje. Pretože dôvodné podozrenie z výhod bude vždy existovať. Takže odstupuje. Zdalo sa, že chaos nebude narastať. Ibaže, z výberu vrátiť peniaze, ostať ministrom a nevyvolať ďalšiu krízovú situáciu, si minister zvolil odstúpenie s ponechaním si dotácie. Žiadna verejná a politická zodpovednosť. Smutný príbeh. Akokoľvek je daná suma relatívne nízka (zažili sme odvolávanie aj za 30-tisíc, ktoré zhabala polícia, všakže), obaja ministri urobili chybu. Zvážiť zotrvanie vo funkcii by mal aj Ján Budaj (Načo sa ten register partnerov verejného sektora vytváral? Aby zabránil takýmto situáciám.).

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie