Denník N

Dve rozhodnutia prezidentky, ktoré zmenia Slovensko

Eduard Heger u prezidentky. Foto N - Tomáš Benedikovič
Eduard Heger u prezidentky. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Na začiatku bola úvaha, že viac času pomôže demokratom, aby sa pripravili a porazili vo voľbách Fica. Nevyšlo.

Demokrati

Demokrati s veľkým D, teda strana, ktorú založil premiér Eduard Heger s ministrami, sa v prieskumoch motajú pod hranicou zvoliteľnosti. Po tomto týždni asi nie je veľká šanca, že by konečne vystrelili. Vláda končí – pre neschopnosť a ešte aj podozrenie z korupcie a klientelizmu.

Nehovoria to už iba novinári a opozícia, ale aj jej lídri. Rastislav Káčer bol ministrom zahraničných vecí a zakladajúcim členom strany. Teraz končí. O odvolanie z vlády už požiadal prezidentku a nemôže pokračovať ani ako člen strany. Verejne o svojom šéfovi totiž hovorí, že je strašný babrák.

Neprekvapí, že sa okamžite ozval aj Igor Matovič, ktorému Heger roky kryl chrbát. Teraz si ho bývalý spolubojovník vychutnáva a hovorí, ako by to on zvládal lepšie. Akurát, že nezvládal, lebo celý problém má korene u Matoviča a základným dôkazom Hegerovej neschopnosti je práve jeho slepota voči Matovičovým podrazom, vulgárnosti a deštrukcii.

demokrati

Demokrati s malým d, teda politici z tábora snažiaceho sa zabrániť populistom a extrémistom, aby po voľbách zaviedli režim, ktorý ohrozí slobody, odkloní Slovensko od Európskej únie a NATO a zaradí nás znovu do ruského sveta, sú na tom lepšie ako Heger, ale tiež nie dokonale.

Chaos, amaterizmus a hádky voličov demokratov vyčerpali. A zatiaľ sa žiadnej strane z tohto tábora nedarí naplno ich prebudiť a motivovať, že to má znovu zmysel a že je možné Fica a fašistov poraziť.

Možno pád Hegerovej vlády aspoň donúti politikov priznať si, aká

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Demokrati

Eduard Heger

KDH

Mikuláš Dzurinda

Progresívne Slovensko

Zuzana Čaputová

Komentáre

Teraz najčítanejšie