Denník N

Fanúšikovia pred centrálou nadávali Messimu, za Neymarom šli domov. Škriniara čaká chorý klub

Milan Škriniar. Foto - TASR/AP
Milan Škriniar. Foto – TASR/AP

Lionel Messi sa konečne vyjadril k incidentu a vysvetlil, prečo odišiel do Saudskej Arábie.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Stovky fanúšikov Paríža Saint-Germain sa zhromaždili pred centrálou svojho klubu na ulici rue du Commandant Guilbaud 24. Zborovo sa pustili do pokriku: „Messi, ty su**n s*n,“ čo opakovali niekoľkokrát po sebe. Potom sa pustili do Messiho kamaráta a ďalšej hviezdy klubu: „Neymar, vypadni“ a „Už máme dosť žoldnierov“.

Keď skončili pred centrálou, desiatky z nich sa presunuli pred Neymarov dom a tam pokračovali v rovnakých pokrikoch. Akciu pred centrálou PSG usporiadal Romain Mabille, šéf fanúškovskej ultras organizácie CUP (Collectif Ultras Paris), odmieta však pokrikovanie pred Neymarovým domom.

„Toto nebola naša akcia. My sme chceli len pokojne dať najavo klubu aj Neymarovi, že keď odchádza Messi, nech ide aj on. My mu nechceme ublížiť, len chceme, aby v kariére pokračoval kdesi ďaleko,“ povedal Mabille.

Ešte pred pár dňami chcelo PSG stoj čo stoj Messimu predĺžiť zmluvu a udržať najslávnejšie útočné trio súčasnosti – Mbappé, Neymar, Messi. Práve oni traja boli jedným z kľúčových športových dôvodov, pre ktoré sa slovenský stopér Milan Škriniar rozhodol, že pôjde do Paríža Saint-Germain.

Škriniar však možno nakoniec príde do klubu, v ktorom už nebude Messi ani Neymar, a nevieme ani to, kto bude trénerom. Čo sa to v PSG deje a kam Škriniar v lete príde? Aj v Paríži sme sa rozprávali s miestnymi expertmi, ktorí sa klubu venujú roky.

Čo sa dočítate v texte:

  • Čo znamená, že Milan Škriniar príde do chorého klubu?
  • Čo je aktuálne hlavný problém PSG?
  • Aký klub dávajú zdroje Denníka N ako príklad správneho fungovania?
  • Kto zo slávnej ofenzívnej trojice by mal určite ostať?
  • Čo v tejto sezóne nahnevalo Kyliana Mbappého?
  • Čo musí Škriniar urobiť, aby sa stal legendou PSG?
  • Aká veľká zmluva v minulom lete presvedčila Kyliana Mbappého, aby ostal v PSG?

Škriniar prichádza do chorého klubu

V minulom roku započal Paríž Saint-Germain športový reštart. Nový športový riaditeľ Luis Campos, ktorý nahradil megalomanského Brazílčana Leonarda, začal klub zbavovať preplatených hviezd ako Georginio Wijnaldum či Mauro Icardi a namiesto nich vyhľadával talentovaných, perspektívnych futbalistov ako Renato Sanches či Vitinha z FC Porto.

Mauricia Pochettina na lavičke nahradil francúzsky tréner Christophe Galtier. Klub pomaly získaval sympatie.

Sezóna sa blíži ku koncu a jedno je jasné – nebola úspešná. Paríž pravdepodobne vyhrá ligový titul, čo je však samozrejmosť. Z pohára vypadol a kľúčový cieľ, Ligu majstrov, opäť nevyhrá. A tak najbližšie týždne rozhodnú, čo s tým spraví prezident Násir Al-Chelajfí.

„Doslova nikto nevie, čo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Ligue 1

Lionel Messi

Milan Škriniar

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie