Denník N

Prezidentka Zuzana Čaputová je stále na čele rebríčka dôveryhodnosti. Najviac poskočil Šimečka z Progresívneho Slovenska

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dôvera v politikov – apríl 2023

Prezidentka Zuzana Čaputová je stále najdôveryhodnejšou političkou. Dôveruje jej 40 percent Slovákov. Vyplýva to z aprílového prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza.

 

Za prezidentkou nasleduje líder druhej preferenčne najsilnejšej strany Peter Pellegrini. Dôveruje mu približne 38 percent Slovákov. Tretí je predseda Smeru Robert Fico s dôveryhodnosťou 33 percent.

Spomedzi lídrov končiacej vládnej koalície má najvyššiu dôveru predseda parlamentu Boris Kollár (24 percent). Končiacemu premiérovi odvolanej vlády Eduardovi Hegerovi v apríli dôverovalo 21 percent Slovákov. Naopak, nedôveru mu vyjadrilo až 78 percent spoločnosti.

Keďže prieskum prebiehal v dňoch 19. až 26. apríla, nezachytil ešte súčasnú vládnu krízu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie