Denník N

Ráno s NHL: Na drafte sa uisťovali, či si nevybrali jeho menovca. Aho nemal predpoklady, no stal sa lídrom Caroliny

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

play-off v NHL prináša už v prvých kolách viaceré prekvapenia a sezóna sa pomerne nečakane skončila už v prvom kole pre Boston, Colorado či New York Rangers. V hre už dokonca nie je ani jeden z tímov, ktorý získal Stanley Cup v posledných 15 rokoch.

Medzi najväčších favoritov patrí Carolina Hurricanes, ktorá zo všetkých klubov, ktoré sú stále v hre, čaká na titul najkratšie. Podarilo sa jej to ešte v roku 2006 a jedným z pamätníkov na tento moment je súčasný tréner Hurricanes Rod Brind’Amour.

Ten bol vtedy kapitánom a na ľade patril k najvýraznejším postavám celého tímu. Odvtedy si tím z mesta Raleigh prešiel viacerými náročnými etapami spojenými s prestavbou a na výslnie teraz mieri s novým lídrom Sebastianom Ahom, pri ktorom sa ľudia na drafte dokonca uisťovali, akého Aha má vedenie Caroliny na mysli.

2. kolo play-off:

semifinále Východnej konferencie
New Jersey – Carolina 1:6
(stav série: 1:3)

semifinále Západnej konferencie
Seattle – Dallas 3:6
(stav série: 2:2)

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika bude vychádzať aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Vybrali správneho Sebastiana Aha

Počas draftu 2015 mala Carolina Hurricanes k dispozícii piaty výber. Všetko sa vtedy točilo okolo Connora McDavida, ktorý bol pre Edmonton jasnou jednotkou, a hneď za ním bol vybraný aj Jack Eichel do Buffala.

Hurricanes najskôr siahli po obrancovi Noahovi Hanifinovi, no ten u nich odohral len tri kompletné sezóny. So súčasným nadhľadom sa tak môže tvrdiť, že kľúčové bolo pre nich teda

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie