Denník N

Prípad Weiss: Za pár minút rozhodol zápas, dostal červenú a pobúril celý štadión DAC

Roztržka medzi hráčmi Slovana (modrý dres) a Dunajskej Stredy (žlté dresy). Foto - TASR
Roztržka medzi hráčmi Slovana (modrý dres) a Dunajskej Stredy (žlté dresy). Foto – TASR

Adrián Guľa si po prehre DAC so Slovanom zakonšpiroval.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď Vladimíra Weissa ml. v októbri 2016 zastavila polícia na bratislavskom Rázusovom nábreží, odmietol sa podrobiť dychovej skúške a odberu krvi. Aféra sa riešila mesiace.

Keď v októbri 2018 sklamaný Ján Kozák skončil na lavičke slovenskej reprezentácie, na emotívnej tlačovke hovoril o hráčoch, ktorí mali porušiť štatút reprezentanta a životosprávu. Medzi vinníkmi mal byť Weiss.

To je prípad Weiss.

Keď hral Slovan v júli 2022 odvetu 1. predkola Ligy majstrov v gruzínskom Batumi, o postupe rozhodol v 120. minúte rovnaký hráč. Brankára prekvapil nečakanou strelou z rohového kopu.

Keď Slovan 1. mája prehral s Trnavou vo finále Slovnaft Cupu druhý raz za sebou, chýbal mu 33-ročný kapitán, ktorý dal v tejto sezóne 12 gólov a je typom hráča, ktorý dokáže rozhodnúť o výsledku.

To je prípad Weiss.

Pre aféry z minulosti má status problémového futbalistu, ale keď je na trávniku, je rovnako nevyspytateľný pre svoje futbalové kvality.

A hoci podstatnú časť nedeľného zápasu v Dunajskej Strede strávil na lavičke, stal sa jeho hrdinom, ale aj hlavným anti-hrdinom.

Prvú žltú kartu dostal v 75. minúte po góle Angličana Andreho Greena, keď vybehol na ihrisko.

Do hry pritom zasiahol až v 89. minúte za stavu 2:2. Trénera a otca v jednej osobe presvedčil, že zápas napriek nie 100-percentnému stavu zvládne.

Jeho moment prišiel okamžite, lebo nervózny záver priniesol penaltu v prospech Slovana v nadstavenom čase.

Weiss ml. vzal zodpovednosť na seba, nezaváhal a prudkou strelou po zemi k pravej žrdi rozhodol o výhre, vďaka ktorej má Slovan dve kolá pred koncom päťbodový náskok na DAC na čele Fortuna ligy.

Potom si však vyzliekol dres, dostal druhú žltú kartu a gestami pobúril celý štadión. Vtedy už na ihrisko začali lietať predmety a strhla sa roztržka medzi hráčmi, ktorých pomáhala oddeliť usporiadateľská služba.

Pri odchode z ihriska k nemu ešte pribehol otec. Čo mu na to povedal? „To by ste vypípali,“ povedal po zápase autor víťazného gólu. Na ihrisku bol sotva pár minút.

To je prípad Weiss.

Vladimír Weiss ml. (Slovan) sa teší po strelení gólu. Foto – TASR

Novinár by mal byť nestranný

Weiss ml. sa pred novinármi bránil a hovoril o rovnakom metri, fanúšikovia DAC po nich vraj hádzali delobuchy, keď vystupovali z autobusu.

„Trénoval som prakticky iba včera [v sobotu]. Ten moment, ktorý sa stal, som si vysníval, a preto som to aj urobil,“ predostrel svoju obranu. „Som rád, že to vyšlo tak, ako to vyšlo. Ešte nás čakajú dva zápasy, ale vedel som, že som dostal piatu žltú kartu pri oslave druhého gólu a že v Bystrici hrať tak či tak nebudem.“

Podľa Weissa st. bola druhá žltá karta jeho syna zbytočná, ale priniesol zápasu rozhodujúci moment, na ktorý ho poslal. „Chybu si s ním vysvetlím, ale to je on… V týchto rokoch ho už ťažko zmením, ale aj emócie a takéto veci patria k futbalu,“ vysvetlil tréner Slovana.

Lenže tým sa problém neskončil. Mimoriadne napätá situácia pokračovala na bizarnej tlačovej konferencii a ocitli sa v nej tiež novinári, ktorí zrejme zabudli,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalová Niké liga

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie