Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Skúste obmedziť prácu z domu, ženám veľmi nepomáha   

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

zrejme každý človek má nejakú priznanú alebo nepriznanú traumu či úzkosť, z ktorej hľadá únik. Niekto v náboženskom kulte, ktorý mu sľubuje, že všetko už bude dobré a starosti sa skončia.

Niekto vo fantázii a vymyslených príbehoch, lebo realita je pre neho neznesiteľná. Tak to robila napríklad slávna herečka Sarah Bernhardt, ktorá sa nevedela vyrovnať s tým, že nepoznala identitu svojho otca. Píšem o nej v profile týždňa.

V dnešnom diele upozorňujem aj na to, že práca z domu pre ženy nemusí byť ideálna, a to z viacerých dôvodov.


Téma týždňa: Práca z domu pre ženy už prestáva byť dobrým riešením 

Počas pandémie covidu sa rozšírila práca z domu a aj po odznení najsilnejších vĺn a epidemiologických opatrení sa ľudia vracali na pracoviská pomalšie. V niektorých prípadoch to bolo preto, lebo si na tento typ práce zvykli, v iných ich do niekoľkých dní „home officeu“ za mesiac nútili aj firmy, lebo potrebovali napríklad znižovať prevádzkové náklady alebo zistili, že ľudia sú doma efektívnejší ako na pracovisku.

Práca z domu sa počas pandémie stala pre mnohé ženy nástrojom, ako zladiť zamestnanie s tým, že deti nechodili do škôl a škôlok a nemali ani žiadne popoludňajšie aktivity a nemohli ich ani postrážiť starí rodičia.

Samozrejme, malo to aj svoje tienisté stránky – nie všetky

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pod slnkom Jany Shemesh

Životy žien

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie