Denník N

Župan Trnka pridelil dotáciu 40-tisíc eur Sojkovi z Tempusu na hotelové mólo, obaja sú obvinení v kauze sypače

Hotel Eurobus na Zemplínskej šírave. Foto – hoteleurobus.sk
Hotel Eurobus na Zemplínskej šírave. Foto – hoteleurobus.sk

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Krajská organizácia na podporu cestovného ruchu Košice Región Turizmus rozdelila na tento rok dotácie takmer 1,9 milióna eur. Košický samosprávny kraj minulý týždeň zverejnil zoznam všetkých úspešných projektov na rok 2023.

Grantová výzva mala viac kategórií, jednou z nich bol ekoturizmus a o grant sa uchádzala aj firma Hotel Eurobus. Krajská komisia jej napokon pridelila 40-tisíc eur na projekt súvisiaci s rovnomenným hotelom na Zemplínskej šírave.

Firma Hotel Eurobus sa koncom minulého roka premenovala na Tempus HR. Jej spolumajiteľom a konateľom je Martin Sojka.

V známej kauze štyroch tatroviek (sypačov) na zimnú a letnú údržbu, ktoré Správa ciest KSK nakupovala od košickej firmy Tempus-Trans (v nej je Sojka takisto spolumajiteľom a konateľom), sú od februára 2023 za machinácie pri verejnom obstarávaní obvinení predseda kraja Rastislav Trnka a práve Martin Sojka. Podľa polície išlo v roku 2020

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Košice

Rastislav Trnka

Slovensko

Teraz najčítanejšie