Denník N

Prokurátori navrhli Kočnerovi a Zsuzsovej doživotie: Sú to pomýlení a skazení ľudia

Marian Kočner vo väzenskej rovnošate na súde. Foto - TASR
Marian Kočner vo väzenskej rovnošate na súde. Foto – TASR

Prokurátori v 60-stranovej záverečnej reči súdu vysvetľovali, prečo si myslia, že o vine Kočnera a Zsuzsovej v kauze vraždy Jána Kuciaka nie je pochýb.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Je to mimoriadne nešťastný príbeh dvoch pomýlených a skazených ľudí, ktorí sa rozhodli zbaviť svojich najväčších kritikov. Tento príbeh má mimoriadne tragické následky.“ V záverečnej reči na súde vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej z roku 2018 to povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Matúš Harkabus.

S prokurátorom Danielom Mikulášom sa štyri a pol hodiny striedali pri čítaní vyše 60-stranového dokumentu.

Prokurátori sú presvedčení, že Marian Kočner aj Alena Zsuzsová sú vinní a objednali si nielen vraždu novinára Jána Kuciaka, ale aj vraždy prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a Daniela Lipšica. Obom navrhujú najprísnejší trest – doživotie a prepadnutie majetku. Takýto trest Kočnerovi ani Zsuzsovej prokurátor doteraz nenavrhol.

Prokurátori nevidia žiadnu ľútosť

Obaja sú právoplatne vo väzení za iné trestné činy. Kočner je odsúdený na 19 rokov v kauze falšovania zmeniek a Zsuzsová na 21 rokov za objednávku vraždy hurbanovského primátora Lászlóa Basternáka.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Slovensko

Teraz najčítanejšie