Denník N

Čaputová môže dať Fica na súd ako Blahu. U sudcov neuspel, že má iba kvetnaté reči o prezidentke

Robert Fico a Ľuboš Blaha na minuloročnom proteste Smeru pred Prezidentským palácom v Bratislave. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico a Ľuboš Blaha na minuloročnom proteste Smeru pred Prezidentským palácom v Bratislave. Foto N – Tomáš Benedikovič

Smer vyčíta Hlasu, že Peter Pellegrini kritizoval útočný slovník Roberta Fica voči prezidentke. Zuzana Čaputová už vyhrala súd s poslancom Smeru Ľubošom Blahom, podľa rozhodnutia súdu nemá dôkazy, že by bola americkou agentkou a pod vplyvom cudzích mocností.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Predseda Smeru Robert Fico sa neospravedlní prezidentke Zuzane Čaputovej za slová o americkej agentke či Sorosovom dieťati. V útokoch na ňu pokračoval aj v stredu a začal spochybňovať jej psychický stav.

Pre prezidentku sa pochytili aj Smer a Hlas. Spor medzi nimi vznikol po tom, ako líder Hlasu Peter Pellegrini prvýkrát verejne skritizoval Ficov slovník voči prezidentke. Predseda Smeru reagoval, že mu je ľúto Hlasu, keď nevidí takú zásadnú vec, ako Čaputová úradníckou vládou ohrozuje Slovensko a koná v rozpore s princípmi parlamentnej demokracie.

Prezidentka v utorok avizovala, že voči predsedovi Smeru podnikne právne kroky pre neustále šírenie klamstiev o Georgeovi Sorosovi a americkej agentke, ktoré prekračujú hranice politického súboja.

„Robiť z niekoho terč svojimi nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo,“ napísala v utorok večer na Facebooku prezidentka, ktorá bola opäť na výsluchu pre vyhrážky zabitím jej a jej blízkym. Podnecujú do toho aj Ficove tvrdenia, ako je pod vplyvom americkej ambasády a Sorosa, čo opakoval aj v čase, keď vypovedala pred policajtom.

Polícia vedie štyri trestné konania vo veci nebezpečného vyhrážania prezidentke, pričom v troch už vypočuli Čaputovú ako poškodenú. V prípadoch podľa policajného prezídia prebieha prípravné konanie, nikoho zatiaľ neobvinili.

Prezidentka sa ohradila voči Ficovi krátko predtým, ako sa očakáva, že oficiálne oznámi rozhodnutie, či budúci rok bude znovu kandidovať.

Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto N – Tomáš Benedikovič

Blaha na súde prehral

Pre obvinenia, že je vlastizradkyňou, americkou agentkou a v područí cudzích štátnych záujmov, sa už Čaputová súdila s podpredsedom Smeru Ľubošom Blahom, ktorý je známy šírením ruskej propagandy a hoaxov. Na súde vlani vyhrala, Blaha nepresvedčil sudcov, že jeho prejav má iba „kvetnatý charakter“, čo si ako politik môže dovoliť, a že voči prezidentke nepodnecuje negatívne emócie vymyslenými obvineniami.

Prezidentka nepovedala, aké právne kroky voči Ficovi presne podnikne. Je pravdepodobné, že urobí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Peter Pellegrini

Robert Fico

Smer

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie