Denník N

Trumpa konečne dobehla jeho mizogýnia a rozdrapenosť

E. Jean Carrollová po vynesení rozsudku. Foto: TASR/AP
E. Jean Carrollová po vynesení rozsudku. Foto: TASR/AP

Jedna žena má v rukách potvrdenie, že Donald Trump je násilník a klamár.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Nikto neočakáva, že Donaldovi Trumpovi politicky poškodí, keď dostal od súdnej poroty potvrdenie, že je sexuálny predátor. Jeho voliči a voličky sa len utvrdia v názore, že je obeťou liberálneho honu na čarodejnice, a tým, ktorým bol odporný doposiaľ, bude ešte odpornejší.

Napriek tomu sa stala veľká vec.

Šesť mužov a tri ženy na federálnom súde v New Yorku dali v občianskom spore za pravdu novinárke E. Jean Carrollovej a zhodli sa na tom, že Trump ju pred dvadsiatimi siedmimi rokmi sexuálne napadol v skúšobnej kabínke v obchodnom dome a ešte aj o nej vyhlasoval, že je klamárka, keď o tom prehovorila.

Má jej za to zaplatiť odškodné vo výške päť miliónov dolárov – za samotný útok aj poškodenie jej dobrého mena. Porota zároveň rozhodla o tom, že Carrollovú neznásilnil. Trump sa chce odvolať.

Uverili jej

Najpodstatnejšie na tomto všetkom je to, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Sexuálne zneužívanie

Komentáre

Teraz najčítanejšie