Denník N

Cibulková zdolala Azarenkovú a je vo štvrťfinále Australian Open

Dominika Cibulková sa teší z postupu medzi najlepšiu osmičku turnaja. Foto - TASR/AP
Dominika Cibulková sa teší z postupu medzi najlepšiu osmičku turnaja. Foto – TASR/AP

Slovenku čaká v boji o semifinále svetová jednotka Serena Williamsová.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Vlaňajšia finalistka po výbornom výkone zdolala v osemfinále Bielorusku Victoriu Azarenkovú v troch setoch 6:2, 2:6, 6:3.

Nad dvojnásobnou šampiónkou úvodného podujatia veľkej štvorky zvíťazila na tvrdom povrchu prvýkrát, vzájomnú bilanciu skorigovala na 3:7.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v noci na stredu proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:4.

Veľká bojovníčka

„Bol to zrejme najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open, ten level tenisu bol naozaj veľmi vysoký,“ uviedla Cibulková, ktorá Azarenkovú ničila najmä výborným forhendom.

„Návrat do arény Roda Lavera bol nádherný. Vedela som, že Azarenkovej nesmiem dať dýchať. V prvom sete som zahrala brutálne údery, strašne som ju hnala. Môj tréner Maťo Lipták mi po skončení duelu povedal, že takto dobre ma ešte hrať nevidel. Hovoril, že by som to mala raz púšťať na devedéčku svojim deťom, aby videli, ako ich mamina vedela hrať tenis,“ povedala.

„V druhom sete sa Azarenková zlepšila, no ani za stavu 1:5 ešte nebolo nič stratené. Podarilo sa mi znížiť na 3:5, škoda prasiatka, vďaka ktorému si vypracovala setbal a následne ho premenila,“ hodnotila Slovenka.

V úvode rozhodujúceho dejstva som prehrávala 0:2, no neklesala som na duchu. Fakt, že hrám na centri, mi dodával veľa sebavedomia. Povedala som si, že to je veľký zápas, ktorý musím vyhrať, nepripúšťala som si prehru,“ uviedla.

Proti jednotke

Proti päťnásobnej šampiónke z Melbourne Serene Williamsovej chce nadviazať na kvalitný výkon zo zápasu proti Azarenkovej.

„Musím ísť na kurt s tým, že sa dá zdolať. Brutálne servuje a hrá sa proti nej ťažko, no jej výkony na tohtoročnom Australian Open neboli presvedčivé. Dúfam, že pri nich zostane. Nesmiem sa jej zľaknúť. Každá hráčka je zdolateľná, aj ona je len človek.“

Williamsová potrebovala na postup taktiež tri sety, proti Španielke Garbine Muguruzovej otáčala z 0:1 na sety.

„V posledných dňoch som bola trochu chorá, no aj vďaka fantastickému publiku som to zvládla,“ povedala po postupe.

 

Australian Open – ženy – osemfinále:

Dominika Cibulková (11-SR) – Victoria Azarenková 6:2, 3:6, 6:3

Serena Williamsová (1-USA) – Garbine Muguruzová Blancová (24-Šp.) 2:6, 6:3, 6:2

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie