Denník N

Ako bolí strata partnerky? Po pár dňoch som už nevládal ani plakať, teraz je len prázdno

Ilustračné foto - Michal Matlon/Unsplash
Ilustračné foto – Michal Matlon/Unsplash

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Pôvodne sme sa chystali napísať príbeh učiteľky Kristíny Virágovej, ktorá napriek ťažkému ochoreniu pľúc neprestala učiť, do školy chodila aj s kyslíkovou bombou. Okrem vlastného syna sa celý život starala o deti svojej sestry dvojičky, ktorá zomrela krátko po pôrode druhého syna.

Rozhovor sme mali robiť na jar. Vo februári však Kristína zomrela. Ako 48-ročná podľahla komplikáciám po transplantácii pľúc.

Jej príbeh sme sa preto rozhodli prerozprávať prostredníctvom jej manžela Erika Virága. Hovorí v ňom aj o tom, prečo museli svoj vzťah dlho tajiť, ako mu počítačové hry pomohli skamarátiť sa s Kristíniným synom aj ako sa nedokáže vyrovnať s jej stratou.

„Človek hľadá nejaké riešenia. Hovorím si, že možno ak budem chodiť viac medzi ľudí alebo pôjdem na ryby, alebo budem robiť to, čo mám rád, že to možno pôjde. Chcem oklamať sám seba, no nedá sa to. Viem len, že musím žiť, no neviem ako,“ hovorí.

Ona mala tridsaťtri, on dvadsať

Erik sa s Kristínou zoznámil v novozámockej internetovej kaviarni, v ktorej kedysi pracoval. Podnik bol v tom čase jediný svojho druhu v meste. „Potrebovala poradiť s výrobou tabuliek na zemepis, ktorý učila. Zaujala ma tým, aká bola milá a usmiata,“ spomína Erik na prvé stretnutie.

Onedlho si za ním Kristína prišla po radu opäť. Neskôr potrebovala poradiť aj s problémami s domácim počítačom jej syna.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie