Denník N

Rýchle góly boli ako kopanec do zubov. Interu lepšie vyšla taktika, AC nenahradil kľúčových hráčov

Futbalista Interu Miláno Edin Džeko (druhý vpravo) sa teší po strelení úvodného gólu v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov AC Miláno - Inter Miláno na štadióne San Siro v Miláne v stredu 10. mája 2023. FOTO TASR/AP
Futbalista Interu Miláno Edin Džeko (druhý vpravo) sa teší po strelení úvodného gólu v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov AC Miláno – Inter Miláno na štadióne San Siro v Miláne v stredu 10. mája 2023. FOTO TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

v stredajšom semifinále Ligy majstrov bol v milánskom derby lepší Inter, ktorý v oficiálnej pozícii hostí zvíťazil nad AC 2:0. Skóre mohlo byť aj vyššie, AC totiž svojím výkonom sklamalo.

Zápas bol okrem iného aj súbojom dvoch popredných trénerov: Simoneho Inzaghiho (Inter) a Stefana Pioliho (AC). Taktická bitka dopadla lepšie pre Inzaghiho: najmä preto, že Inter ovládol stred poľa a lepšie zvládal aj pressing pri rozohrávke súpera.

Zostrihy nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn diania prinášame vždy ráno po každom vyraďovacom zápase Ligy majstrov. Odoberať ho môžete aj e-mailom.


Mal to byť vyrovnaný duel, ale po pár minútach to vyzeralo úplne inak.

Na milánskom San Sire sa opäť hralo mestské derby medzi AC Miláno a Interom. Tentoraz sa však tieto tímy stretli v semifinále Ligy majstrov, a to prvýkrát od roku 2003.

Inter do odvety vstúpi v oveľa výhodnejšej pozícii, lebo v prvom dueli zvíťazil 2:0. V úvode zápasu bol vynikajúci a zdalo sa aj, že o niekoľko úrovní nad AC.

V 8. minúte sa po centri Hakana Calhanogla presadil bosniansky útočník Edin Džeko, ktorý telom odstavil svojho strážcu Davideho Calabriu. O tri minúty neskôr pridal druhý gól Henrik Mchitarjan, ktorý spätnú prihrávku Federica Dimarca zakončil po nábehu z druhej vlny.

AC prehralo súboj o stred

Inter však nielen strieľal góly, ale aj ovládol stred poľa. Jeho taktika fungovala, zatiaľ čo AC viditeľne zaostávalo.

Mohlo to byť dokonca preň ešte horšie,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie