Denník N

Ak ma nezrazí električka, rád budem premiérom, hovorí Ľudovít Ódor. Prezidentka predstaví úradnícku vládu v piatok doobeda

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Mená nových ministrov úradníckej vlády Slovensko spozná v piatok dopoludnia. Prezidentka Zuzana Čaputová v diskusnej relácii na TA3 povedala, že už má takmer kompletný zoznam ministrov v novej vláde, jedno meno zostáva ešte otvorené.

Kým doteraz boli dohady, že prezidentka nemá ešte človeka na riadenie ministerstva školstva, Zuzana Čaputová vo štvrtok poobede tieto dohady odmietla – neobsadený je podľa nej zatiaľ iný rezort.

„Je to vážna a zodpovedná úloha, snažíme sa vybrať čo najlepšie,“ povedala prezidentka. O aké miesto vo vláde má ísť, nešpecifikovala.

Prezidentka pripomenula, že na vymenovanie úradníckej vlády sa pripravovala od polovice januára, keď oslovila aj viceguvernéra Národnej banky Slovenska Ľudovíta Ódora, aby v prípade vymenovania úradníckej vlády stál na jej čele.

Budúci premiér Ľudovít Ódor povedal, že samotný výber ministrov vo vláde odborníkov bol ich spoločný s prezidentkou, od začiatku však mal pri výbere kandidátov právo veta. S nominantmi viedol podľa jeho slov rokovania on, keďže za ministrov bude ako predseda vlády zodpovedný.

Foto N – Tomáš Benedikovič

Ódor: Priorita je rozpočet a pomoc zraniteľným ľuďom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ľudovít Ódor

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie