Denník N

Guľa sa hneval, že Voyo protežuje Slovan pred DAC. Skontrolovali sme, ako vysielali tri kľúčové zápasy

Záver zápasu DAC Dunajská Streda proti Slovanu bol vyhrotený a plný kontroverzie. Foto - TASR
Záver zápasu DAC Dunajská Streda proti Slovanu bol vyhrotený a plný kontroverzie. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V nedeľnom zápase Fortuna ligy porazil Slovan Bratislava DAC Dunajská Streda na jej trávniku 3:2 a veľmi sa priblížil k zisku slovenského titulu. Dve kolá pred koncom má päťbodový náskok.

Výbušnosť sledovaného zápasu zabezpečil jeho záver, v ktorom Vladimír Weiss ml. rozhodol gólom o triumfe bratislavského tímu. Pri oslave gestami pobúril publikum, ktoré začalo na trávnik hádzať predmety.

Zvláštne momenty vznikli aj na pozápasovej tlačovej konferencii, kde tréner Dunajskej Stredy Adrián Guľa hovoril o zapojení streamovacej služby Voyo v protežovaní Slovana.

„Toto je situácia, o ktorej treba diskutovať a nie ju zametať pod koberec. Treba ju reálne pomenovať, treba pustiť záznamy, ktoré sa nepúšťajú na Voyo alebo v iných televíziách, keď hrá náš najväčší rival, vtedy sa nepúšťajú tieto záznamy. Ja už čakám, že bude čiernobiela televízia, a to je to, čo mi prekáža,“ povedal Guľa na tlačovej konferencii.

Guľa narážal na situáciu, keď rozhodca Filip Glova neodpískal penaltu po zákroku Lucasa Lovata (3:55 v zostrihu), obrancu Slovana. Rozhodca ešte v prvom polčase pre hru rukou neuznal gól Malika Abubakariho (1:32 v zostrihu), útočníka Slovana.

Nie dlho po zápase RTVS informoval, že rozhodca Glova dostal za svoje pochybenia v zápase šesťzápasový dištanc. Pozreli sme sa však na konanie Voyo v zápasoch Slovana a overili sme Guľove obvinenia.

Voyo nevyužilo možnosť poskytnúť svoje stanovisko.

Ako sa Voyo správalo počas zápasu?

Samotné situácie v zápase, na ktoré narážal tréner DAC, Voyo spracovalo v priamom prenose nasledovne:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Futbalová Niké liga

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie