Denník N

Rozhodcu UEFA udreli do rozkroku, Olympiakos hovorí o zmanipulovanej lige. Ako vyzerá chaos v gréckom futbale

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Grécka Super League prežíva jednu z najnapínavejších sezón za posledné roky.

Na prvej priečke v play-off o titul je AEK Atény, a to o tri body pred mestským rivalom Panathinaikosom. Ak AEK v nedeľu v poslednom kole sezóny neprehrá doma s Volosom, stane sa majstrom.

Isté je to, že sa skončí dominancia Olympiakosu, veľkoklubu z prístavného mesta Pireus. Ten získal titul štyrikrát po sebe, ale teraz je až tretí.

Olympiakos však tento neúspech neberie na ľahkú váhu. Práve naopak: šéf klubu Evangelos Marinakis a kluboví funkcionári sú podľa verejných vyhlásení presvedčení, že sezóna sa neodohrala fér spôsobom.

Frustráciu dali aj najavo: prerušením zápasov, hádkami s futbalovými zväzom či aj tým, že počas zápasu v Pireu niekto udrel talianskeho rozhodcu do rozkroku.

Kluby sa pravidelne hádajú s gréckou futbalovou federáciou EPO (Elliniki Podosferiki Omospondia) o tom, kto bude pískať ich zápasy.

V gréckom futbale je momentálne obrovský zmätok. Miestna liga v krajine, ktorá sa v roku 2004 stala majstrom Európy, vôbec nefunguje.

Zápas, ktorý nikto nechce

Možno najlepšie to symbolizuje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Ofsajd

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie