Denník N

Máme príležitosť nastaviť parametre moderného školstva

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je publicista

Vláda odborníkov už nebude môcť predkladať návrhy zákonov ani robiť reformy. Môže však urobiť viac, než sa na prvý pohľad zdá. Upokojiť situáciu a ukázať, ako sa to má robiť. Reálne, nie na Facebooku. Priniesť odbornú a konštruktívnu diskusiu. Pokojne, bez útokov, demagógie, populizmu a politikárčenia. A na úrovni ministerstiev nastaviť potrebné parametre.

To vôbec nie je málo. Nekádrujme a nedehonestujme ich pozíciu, ktorú sa rozhodli prijať. Želajme si konečne pokojné obdobie vlády a budúcim ministrom/ministerkám rozvahu a trpezlivosť pri nenávistných výpadoch Fica a Matoviča, ktorí sú už obrazom ľudskej zvrhlosti. A úspešné prevedenie krajiny touto krízou až k oneskoreným predčasným voľbám.

Jednou z kľúčových oblastí bude bezpochyby aj školstvo.

Od roku 1990 sme mali na Slovensku len dvoch ministrov školstva, ktorí boli na čele rezortu celé funkčné obdobie. V oboch prípadoch to boli nominanti SNS. Aj toto turbulentné striedanie ministrov, navyše z rôznorodých politických strán, je dôvodom stagnujúceho stavu a systému slovenského školstva.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ľudovít Ódor

Školstvo

Komentáre

Teraz najčítanejšie