Denník N

Ďalší Babišov politický obrat, v ANO už boli technokrati aj liberáli, teraz sú tvrdí konzervatívci

Andrej Babiš. Foto - TASR/AP
Andrej Babiš. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Andrej Babiš po prehre v prezidentských voľbách oznámil, že sa sťahuje z verejného vystupovania a namiesto seba vytiahol bývalých ministrov svojej vlády Alenu Schillerovú a Karla Havlíčka.

Lenže zatiaľ čo Schillerová s Havlíčkom zvádzajú v parlamente boje s vládou, Babiš si chystá cestu späť na výslnie. Tentoraz ako pravý konzervatívec brániaci tradičné hodnoty a Česko pred šialenosťou Bruselu.

Bývalý premiér vyrazil do Budapešti na konferenciu konzervatívcov CPAC, ktorá je inšpirovaná americkým originálom.

V USA je CPAC (Conservative Political Action Conference), každoročným stretnutím republikánov, na ktorom si vymieňajú názory a testujú si nálady v konzervatívnom hnutí – napríklad kto by mohol za republikánov kandidovať za prezidenta.

Tradičnou témou CPAC v posledných rokoch je strach, že by sa ženám, queer ľuďom a rasovým menšinám mohlo na svete žiť o trochu lepšie.

Medzi svojimi

Nie je náhoda, že sa európska verzia konferencie koná práve v Budapešti – Viktor Orbán je hrdinom radikálnych amerických republikánov a ochrancom toho „pravého“ Západu. Jedným z rečníkov bol aj slovenský minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Povahu konferencie tak pekne dokresľovali bannery „No woke zone“, vystúpenie syna bývalého brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara Eduarda a nevpustenie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Babiš

Český týždeň

Český newsfilter každý týždeň ponúka prehľad najdôležitejších správ. Zhŕňa Kirill Ščeblykin.

Svet

Teraz najčítanejšie