Denník N

Má Koch na NHL? Pýtali sme sa Ramsayho, trénera Arizony Tourignyho a legendy Shana Doana

Patrik Koch v prvých dvoch zápasoch veľmi zaujal. Foto - TASR/Radovan Stoklasa
Patrik Koch v prvých dvoch zápasoch veľmi zaujal. Foto – TASR/Radovan Stoklasa

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vynikajúce výkony obrancu Patrika Kocha v prvých dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta naznačili, že by mohol nasledovať príklad spoluhráčov Pavla Regendu a Miloša Kelemena.

Ani oni neboli nikdy draftovaní, no aj s pomocou reprezentácie sa dostali napokon až do NHL. Zatiaľ síce v najlepšej lige odohrali len pár zápasov a častejšie hrávajú na farme, no sú dôkazom, že do NHL sa dá dostať aj bez draftu.

V prípade 26-ročného Kocha sa hovorí o záujme Arizony Coyotes. Potvrdil nám to aj samotný hráč. „Bolo to však len na úrovni skautov,“ povedal Koch po víťazstve 2:1 nad Lotyšskom.

Je však záujem Arizony vážny? A má vôbec Koch na to, aby sa z českej ligy posunul až do NHL?

Denník N sa na to v Rige pýtal reprezentačného trénera Craiga Ramsayho a dvoch dôležitých ľudí z Arizony. André Tourigny je totiž nielen hlavným trénerom Kanady, ale aj hlavným trénerom Arizony v NHL.

Shane Doan je zas legendou Coyotes, v tejto organizácii strávil celú svoju kariéru a odohral 1540 zápasov v základnej časti a ďalších 55 v play-off. Vlani mal v klube na starosti rozvoj hráčov a stále je veľmi dobre informovaný. V Rige pracuje ako asistent generálneho manažéra Kanady, minulý rok na olympiáde v Pekingu bol generálnym manažérom.

Ramsay ho dvakrát nezobral na majstrovstvá

Doan sa pri otázke, či sú klebety o záujme Arizony pravdivé, zasmial. „Videl som ten hit proti Čechom.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie