Denník N

Jediná správna kultúra

Výrok premiéra o multikulturalizme treba zobrať na vedomie a naďalej sa sústrediť na to podstatné: kultúru korupcie.

Skúsme na päť sekúnd zobrať vážne tvrdenie premiéra Roberta Fica, že „myšlienka multikultúrnej Európy zlyhala“. Vedie to hneď k niekoľkým zaujímavým otázkam:

1. Prečo ju pchal do programového vyhlásenia svojej vlády? V jeho manifeste sa píše, že kabinet „podporí multikultúrne a komunitné aktivity “. Zároveň konštatoval, že „podporí aktivity národnostných menšín žijúcich na území Slovenska, ktoré významnou mierou prispievajú k formovaniu a rozvoju kultúrnej rozmanitosti ako tradičnej a neoddeliteľnej súčasti rozvoja slovenskej spoločnosti“. Dokonca tvrdil, že sa „sústredí aj na kultúrne potreby marginalizovaných a znevýhodnených skupín obyvateľstva v záujme predchádzania ich kultúrnej a sociálnej izolácii“. Už to neplatí?

2. Čo teraz s Maďarmi? Ak multikulturalizmus zlyhal, tak máme dve možnosti – vysídlenie, alebo vrátenie územia. Podobný problém nám vyvstáva aj s Rómami, Rusínmi atď. Ľudí, ktorí nemajú rovnaký jazyk a tradície (kultúru) ako my, tu skrátka máme dosť.

3. Prečo mu neprekážajú organizované skupiny, ktoré ohrozujú svoje okolie a robia bordel tu na Slovensku? Napríklad takí futbaloví „fanúšikovia“, ktorých keby nestrážili kolóny kukláčov, tak tu máme krviprelievanie a rozbité mestá každý druhý týždeň. Bezpečnostné opatrenia nás stoja milióny, organizované násilie sa opakuje roky a nič. Naše multikultúrne spolužitie s ľuďmi, ktorí nerobia zlobu niekde v Nemecku, ale priamo u nás, pokračuje stále ďalej.

4. Čo ak premiér vlastne myslel spolužitie kresťanov s tými ostatnými? Čo potom židia? A komunisti? Tí majú na svedomí pomerne dosť životov tu na Slovensku, a napriek tomu im dovolíme mať vlastnú stranu, môžu fungovať vo verejných funkciách. Ľudia, ktorí súdili vo vykonštruovaných procesoch, sedia naďalej vo vysokých funkciách, a nič.

5. OK, vezmime to tak, že vlastne myslel len moslimov. O tom vlastne nevieme nič povedať, lebo ich tu je málo a nikdy sa nijako zle neprejavili. A asi s nimi Smer nemá také zlé skúsenosti, keď z jedného spravili poslanca trenčianskej župy.

Vráťme sa však teraz k tomu podstatnému – celé toto je zástupný problém. Výrok treba zobrať na vedomie a naďalej sa sústrediť na to podstatné: kultúru korupcie, nekultúrnosť nemocníc a možnosť o dva mesiace si vybrať inú kultúru vládnutia.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Komentáre

Teraz najčítanejšie