Denník N

300 slov z MS: Na buly Slovensko zaostáva, Handzuš si to všimol už v mladosti. Zmenili ho NHL a rady Petra Šťastného

Michal Handzuš trénuje s hráčmi buly pri tréningu počas MS 2021. Foto – TASR
Michal Handzuš trénuje s hráčmi buly pri tréningu počas MS 2021. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Po troch zápasoch na hokejových MS v slovenskom tíme prevažujú pozitíva. Hráči vyhrali dôležitý zápas s Lotyšskom a vyrovnali sa favoritom z Česka a Kanady.

Popri kladných stránkach však výrazne vyčnieva aj jedno negatívum, v ktorom nestačíme ani na šampionátový priemer. Sú ním vhadzovania, respektíve buly.

Vo všetkých troch zápasoch Slovensko v úspešnosti jasne zaostávalo za súperom – proti Česku 44 %, proti Lotyšsku 41 %, proti Kanade 40,5 % – a veľavravné sú aj individuálne štatistiky. Slovenskému najlepšiemu hráčovi na buly Marekovi Hrivíkovi patrí na MS až 25. priečka (54 %), spomedzi všetkých účastníkov nemali pred utorkovými zápasmi nikoho úspešnejšieho len Rakúsko a Kazachstan.

Michal Handzuš patril na vhadzovaniach k najlepším hráčom, akých kedy Slovensko malo, a uznáva, že na tohtoročné slovenské štatistiky sa nepozerá dobre. Problém považuje za systematický, keďže spomínanú hernú činnosť neberieme vážne. Bol to aj jeho prípad, kým bol na Slovensku, no príchodom do NHL sa všetko zmenilo. Zlomové bolo stretnutie s Petrom Šťastným.

„Buly u nás nikdy nebolo niečo, čo by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie