Denník N

Nerozčuľujte sa, ak vám letuška nevyloží tašku. Nie je to jej práca

Foto - Omar Prestwich/Unsplash
Foto – Omar Prestwich/Unsplash

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Píše Hannah Sampsonová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post.

Ste v lietadle a trápite sa so svojou príručnou taškou – možno je príliš ťažká, možno vás bolí rameno a možno nedosiahnete na úložné miesto. Preto sa spýtate stewardky, či tašku nezdvihne za vás.

Veď je to súčasť ich práce, však?

Nie, nie je to tak.

Počas nástupu do lietadla – teda v čase, keď stewardky a stewardi vo väčšine leteckých spoločností nedostávajú ani hodinovú mzdu – je ich úlohou dohliadnuť na to, aby si pasažieri našli svoje miesta a uložili si tašky.

Okrem toho si všímajú, či sa niekto nespráva nevhodne, a dbajú na to, aby nástup prebiehal plynule. Zdvíhanie kufrov nie je v popise ich práce, hoci pri cestujúcich so zdravotným znevýhodnením môžu existovať výnimky.

Deanna Castrová pracuje ako stewardka už 17 rokov a založila stránku Future Flight Attendant. V e-maile napísala, že očakávania cestujúcich, že palubný personál bude za nich dvíhať batožinu, predstavujú pre personál každodennú výzvu.

Povedala, že zranenia, ktoré sa pri tom môžu prihodiť, a z toho vyplývajúca práceneschopnosť, nemusia byť kryté leteckou spoločnosťou.

Veľké americké aerolinky pre Washington Post potvrdili, že zdvíhanie tašiek sa od stewardiek a stewardov neočakáva, hoci presné znenie ich zásad sa líši.

Prioritou je bezpečnosť

V spoločnosti Southwest Airlines „môžu pomáhať zákazníkom s batožinou“, hoci

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cestovný ruch

Duševné zdravie

Vzťahy

Rodina a vzťahy, Zdravie

Teraz najčítanejšie