Denník N

Heger je ako kôl v plote, no má pravdu: treba hľadať spoločnú stratégiu

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je publicista

Eduard Heger má veľké ambície. Keď sa hokejisti mohli stať majstrami sveta v Göteborgu, hoci predtým neuspeli v Nagane, prečo by on, Eduard Heger, so stranou Demokrati nemohol vyhrať voľby. Teda on si to takto myslí.

Nechajme bokom, že toto prirovnanie k zlatým chlapcom pokrivkáva na sto honov. Teoreticky sa môže stať, že sa Heger bude víťazne usmievať na všetkých, čo teraz len nechápavo krútime hlavou. Je to sci-fi, koleduje si o ironické komentáre, ale nebuďme neprajní.

Eduard Heger má priamu skúsenosť s nečakaným víťazstvom OĽaNO. Možnože si ten výsledok interpretuje transcendentálne ako zázrak, ktorý sa môže aj v jeho podaní zopakovať. Ktovie.

Hegerovi snaha o spájanie nevychádza (ťažko prekryť aj pocit, že len zakrýva snahu zachrániť si politický krk). Koalície strán s percentami na hranici zvoliteľnosti sú rizikom, pretože ono to nefunguje ako matematický súčet. V predošlých voľbách na to doplatilo PS. Preto opatrnosti možno rozumieť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Voľby 2023

Komentáre

Teraz najčítanejšie