Denník N

Sme rodina priviedlo do politiky aj Kollárovho brata. V parlamente nevyniká, zaujal bytom a zatajenou firmou

Ľudovít Goga s bratom Borisom Kollárom. Foto – Instagram Ľ. Gogu
Ľudovít Goga s bratom Borisom Kollárom. Foto – Instagram Ľ. Gogu

Od roku 2016 je poslancom Sme rodina aj brat Borisa Kollára Ľudovít Goga. Pred tromi rokmi dostal vysokú pokutu, lebo nepriznal firmu. Pozornosť vzbudil aj prenájmom bytu v lukratívnej štvrti Bratislavy od mamy svojho poslaneckého asistenta.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Chcem ochrániť svoju aj vaše rodiny. Ten život by asi nebol pekný, keby len moja rodina bola zabezpečená a všade okolo by bola spúšť,” hovoril Boris Kollár v novembri 2015 na videu, keď ohlásil záujem vstúpiť do politiky cez hnutie Sme rodina.

Od začiatku sa po jeho boku angažoval jeho brat Ľudovít Goga a aj vďaka tomu vznikol názov Sme rodina. Kým Kollár je najvýraznejšou tvárou hnutia, Goga zostáva v úzadí. Široká verejnosť preto často netuší, že predseda Sme rodina má v parlamente svojho súrodenca. Kollár a Goga majú spoločnú mamu, no rozdielnych otcov, preto majú odlišné priezviská. Predseda parlamentu je od Gogu (54) o vyše tri roky starší.

Video: Brat Borisa Kollára je najväčší cestovateľ parlamentu (Autorky: Mária Benedikovičová, Martina Koník)

V Národnej rade mladší zo súrodencov nevyniká aktivitou, v rokovacej sále príliš nevystupuje, zato vedie rebríček poslancov, ktorí najčastejšie cestujú na zahraničné pracovné cesty. Goga šiel do sveta už 27-krát a v júni sa chystá opäť. Tentoraz na päťdňovú služobnú cestu do Marrákeša.

Ľudovít Goga v trakte predsedu Národnej rady v roku 2020 oslavoval 55. narodeniny svojho brata Borisa Kollára. Na fotografii s dcérou, mamou a poslankyňou Sme rodina Petrou Krištúfkovou. Foto – Instagram Ľ. Gogu

Radí sa ku konzervatívnym politikom, vlani hlasoval za to, aby sa na štátnych budovách zakázalo vyvesovanie dúhových vlajok, čo napokon neprešlo. Kollár sa zdržal.

V hnutí Sme rodina Goga pôsobí ako odborník na medzinárodné vzťahy. V parlamente je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie