Denník N

Podpredsedníčka vlády Vašáková: Rázsochy z plánu obnovy zrejme nebudú

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Úradníci sa boja podpisovať dokumenty, lebo sa boja kontroly, vysvetľuje podpredsedníčka vlády Lívia Vašáková, prečo nevieme čerpať európske peniaze.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Podpredsedníčka vlády pre Plán obnovy a odolnosti SR a využívanie eurofondov Lívia Vašáková hovorí, že do dvoch týždňov sa rozhodne, ktoré projekty budú v zdravotníctve financované z plánu obnovy.

V rozhovore hovorí:

  • o svojich politických názoroch;
  • o tom, prečo nevieme využívať európske peniaze;
  • ako bude pokračovať projekt nemocnice v Martine;
  • ale aj o tom, či budú postavené Rázsochy z peňazí z plánu obnovy.

V súvislosti s plánom obnovy sa objavujete v posledných rokoch v médiách pomerne často, teraz ste však ministerkou. To zvyšuje záujem o vašu osobu a verejnosť by mala vedieť viac o tom, kto je Lívia Vašáková. Ako by ste sa predstavili sama, čo by mali ľudia o vás vedieť?

Hovoríme o vláde odborníkov a ja sa naďalej vnímam ako technokratka. Mám záujem meniť krajinu k lepšiemu, čo je aj dôvod, prečo som sa dala na plán obnovy. Prišla príležitosť, ktorá umožní posúvať plán obnovy priamo na ministerskej úrovni. Zabezpečovať, aby sa ešte efektívnejšie plnilo to, čo máme splniť.

Aké sú vaše politické názory? Prezradíte napríklad, či a ako ste volili v prezidentských voľbách?

Zuzanu Čaputovú.

A budete prezidentku voliť – ak bude kandidovať – aj v nasledujúcich voľbách? 

Myslím, že áno.

A ako je to s parlamentnými voľbami? Volili ste napríklad niektorú zo strán, ktoré vytvorili v roku 2020 vládnu koalíciu?

Volila som stranu, ktorá sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lívia Vašáková

Ľudovít Ódor

Nemocnica Rázsochy

Plán obnovy EÚ

Rozhovory

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie