Denník N

Stojí to na Rudolfovi Hrubom. Ak ho presvedčíme, hokej sa pohne rovnakým smerom, hovorí Branislav Rapáč zo Spišskej

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Branislav Rapáč (29) je kapitánom HK Spišská Nová Ves, na ktorého riadení sa podieľa aj manažérsky spoločne s bratom Richardom, ktorý už ukončil hráčsku kariéru. Spišská je jedným z deviatich klubov, ktoré sú v spore s hokejovým zväzom o to, kto bude riadiť extraligu.

Rapáč v rozhovore vysvetľuje, prečo:

  • je dôležité presvedčiť Rudolfa Hrubého;
  • nesedia argumenty Miroslava Šatana či
  • je odvolávanie sa na demokraciu v tomto prípade nepresné.

O čo v spore ide?

Najväčší problém je okolo riadenia ligy, kluby by si ju chceli riadiť samy, pretože najlepšie vedia, aké problémy ich trápia, a dokážu reagovať pohotovo. Niektoré problémy ako rozhodcovia, termíny zápasov či disciplinárka sa dlhodobo neriešia. Pritom väčšina líg, ktoré sú západne orientované a chceli by sme k nim smerovať, funguje tak, že si ich spravujú kluby.

Kluby by si samy chceli predávať marketingové a televízne práva. Sme presvedčení, že sa dokážeme financovať sami, najlepšie sa predáme sami. Každý z nás predsa chce čo najviac peňazí, bez ktorých sa hokej dopredu nepohne. Veríme, že by sme boli efektívnejší a rýchlejší.

Je kľúčom k riešeniu presvedčiť Slovan, ktorý tvrdí, že súťaž bude hrať len pod zväzom?

Som o tom presvedčený.

Čiže keď sa podarí presvedčiť jeho majiteľa Rudolfa Hrubého, nastane jednota.

Slovan a zväz, to je ten istý myšlienkový pochod, to isté nastavenie. Ak presvedčíme pána Hrubého, slovenský hokej sa pohne rovnakým smerom. (Rudolf Hrubý je menšinovým akcionárom Denníka N – pozn. red.)

Rudolf Hrubý je členom výkonného výboru, generálny sekretár je Miroslav Lažo, tiež spätý so Slovanom.

To je ten problém, bolo to tak aj minulý rok, keď zaviedli priamy zostup a vzostup. Desať [extraligových] klubov sa na niečom dohodlo, potom prišiel výkonný výbor a rozhodnutie zmenil bez toho, aby aspoň vznikla nejaká debata. Keď sa niečo má meniť, treba prísť s jasnými argumentmi a dátami či príkladom zo zahraničia. Nič také neprišlo.

Robíte vy niečo pre to, aby sa Slovan pridal?

Priamo na Slovane som sa stretol s pánom Hrubým aj s pánom [Dušanom] Mrázom zo Zvolena, ktorým som sa snažil ukázať, že nám ide najmä o slovenský hokej a slovenských hráčov. Aby slovenský hokej neskončil na medziľudských vzťahoch. Myslím si, že aj pre Slovan je najlepšie riešenie hrať našu ligu.

Aký máte po tom stretnutí pocit? Budete hrať so Slovanom jednu súťaž?

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ antonbalog@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Hokej

Hokejová extraliga

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie