Denník N

Slová predsedníčky senátu sú zatiaľ menej zrozumiteľné ako Kočnerove šifry v Threeme (udalosti týždňa)

Štrasser, Petková, Tódová a Janček vyberajú udalosť, prešľap, citát a báseň týždňa.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ján Štrasser, spisovateľ

Podcenená udalosť 

György Gyimesi opustil Igora Matoviča a zamieril k Józsefovi Berényimu do SMK. Rozumiem tomu tak, že generalissimus Orbán rozkázal: „Menj a szlovákiai magyarok!“ a Ďuro zrazil opätky: „Igen, Viktor úr!“ OĽaNO bude v budúcom parlamente bezvýznamné, maďarské strany, spojené v Aliancii, majú veľkú šancu sa doň dostať a treba posilniť Orbánovo krídlo. No Gyimesi, jeho veľký šéf Orbán a malý šéf Berényi sa prerátali, lebo podľa predsedu platformy Most-Híd Konráda Rigóa „vulgarizácia politiky a politický štýl, ktorý bývalý poslanec OĽaNO predstavuje, ohrozuje pôvodné hodnotové ukotvenie Aliancie, preto v nej nemôžeme zotrvať.“ Ak Maďari žijúci na Slovensku opäť raz nebudú v parlamente, vlastnoručne im doň zamkol dvere György Gyimesi.

Prešľap týždňa

Podľa novely Richarda Vašečku, ktorú poslanci posunuli do druhého čítania, by si škola musela vyžiadať od rodičov informovaný súhlas predtým, než by deti vyučovala sexuálnu výchovu či s ňou spojené témy. To je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie