Denník N

Rozsudok o Kočnerovi je predzvesťou, akú facku dostaneme vo voľbách

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Takéto nepresvedčivé rozhodnutia súdov vysvetľujú, prečo veríme dezinformáciám, Rusku a Ficovi.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Oslobodenie Mariana Kočnera a potrestanie Aleny Zsuzsovej v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej je nepochopiteľné.

Aby bolo jasné, tu nejde o to, že spoločnosť chce potrestanie Kočnera za každú cenu. Ani o to, že by sa rodiny a široká verejnosť považovali za sudcov a svojvoľne rozhodovali, kto je a kto nie je vinný.

Napriek veľkosti tragédie a traumy, ktorú vražda spôsobila, sa veci nevykĺbili z normálu: rodina, verejnosť a nepochybne aj my novinári rešpektujeme, že rozhodnúť majú súdy. Ich rozhodnutie však nevyvoláva dôveru. Neprináša úľavu a neodpovedá na pochybnosti. Takto spravodlivosť jednoducho nevyzerá.

Rozhodovanie súdov je v tomto prípade vrcholne nedôveryhodné. Zdá sa, ako keby si sudcovia hádzali kockou, pýtali sa veštice, ako to robieval Kočner, alebo rozhodovali čisto náhodne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Vražda Jána Kuciaka

Komentáre

Teraz najčítanejšie