Denník N

Šimon Nemec: Máme päť miliónov trénerov. Ani v NHL nebude taká kritika

Šimon Nemec. Foto - TASR/Martin Baumann
Šimon Nemec. Foto – TASR/Martin Baumann

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Obranca Šimon Nemec má stále len devätnásť rokov, no keď počas turnaja posilnil slovenský tím, mnohí v ňom videli záchrancu našej reprezentácie.

Zatiaľ sa mu však na turnaji nedarí podľa predstáv. Dostal preto konštruktívnu kritiku od trénera Craiga Ramsayho, no aj menej konštruktívnu od niektorých fanúšikov.

Nemec v rozhovore v mixzóne povedal slovenským novinárom, že tlak, ktorý zažíva od fanúšikov v reprezentácii, je podľa neho väčší ako ten, ktorý ho čaká v NHL.

Celý rok ste hrali za Uticu v AHL na užšom klzisku. Je to pre vás teraz na majstrovstvách sveta veľký rozdiel?

Najväčší rozdiel pre mňa je, že sa hrá na ôsmich obrancov, preto nie sme v takom tempe. Celý rok som hral na šesť obrancov a áno, aj na užšom klzisku, takže je to iné.

Craig Ramsay hovoril aj verejne, že zápas s Kazachstanom vám nevyšiel. Čo vám povedal po zápase a ako sa vám hralo proti Slovincom?

Mne sa hralo dobre, myslím si, že som mal dobré šance v ofenzívnej zóne. Nebolo mi treba nič hovoriť, sám som si uvedomil, že zápas proti Kazachstanu nebol dobrý, no myslím si, že proti Slovinsku to bolo oveľa lepšie.

Už pri prílete do Rigy ste povedali, že slovenskí fanúšikovia majú na majstrovstvách sveta vždy obrovské očakávania. Pociťujete v mužstve oveľa väčší tlak, ako keď hráte v kluboch?

Jasné, v klube prehru nikto nerieši. Prehráte zápas a rieši sa to možno hodinu či dve po zápase, no nie týždeň. Tlak cez majstrovstvá je vždy veľký a, bohužiaľ, musíme si na to zvyknúť. Máme teraz na Slovensku päť miliónov trénerov. Verím, že za týždeň to prejde.

Lenže máte aj päť miliónov fanúšikov.

Áno, keď sa vyhrá, tak sú všetci fanúšikovia. Keď sa však prehrá, tak sa kritizuje. Niekedy možno až príliš, ale je to tak. My to nezmeníme.

Aj kritické ohlasy v tíme čítate?

Keby sme kritiku čítali, mohli by sme všetci skočiť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie