Denník N

Ráno s NHL: Gumené potkany na ľade Floridy nechýbali ani po postupe do finále, môže za to bizarná príhoda v šatni

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

keď boli hokejisti Floridy Panthers naposledy vo finále NHL, v bránke mali iba 173 cm vysokého Američana Johna Vanbiesbroucka, v útoku kanadského strelca Scotta Mellanbyho a v obrane slovenského reprezentanta Róberta Švehlu.

Bolo to ešte v závere sezóny 1995/1996 a na štadióne v Miami sa vtedy veľmi bizarným spôsobom oslavovali góly – ľadovú plochu zahádzali gumenými potkanmi. Tie teraz vidieť aj na tímovej fotografii vyššie.

Prečo? Fanúšikovia majú znova dôvod na radosť. V tejto sezóne si Panthers zaistili miestenku v play-off len pár dní pred ukončením základnej časti a v play-off im veril málokto, napriek tomu sa stali prvým tímom, ktorý si zaistil účasť vo finále Stanleyho pohára.

V poslednom zápase vo finále Východnej konferencie zvíťazili nad Carolinou Hurricanes 4:3 a celú sériu vyhrali pohodlne 4:0.

A tradícia s potkanmi, ktorá vznikla v úspešných 90. rokoch, sa teraz na internete opäť virálne šíri medzi fanúšikmi NHL.

„THE EAST BELONGS TO THE RATS,“ v preklade Východ patrí potkanom, znie z oficiálneho účtu Floridy na Twitteri.

Finále Západnej konferencie NHL:

Dallas – Vegas 3:2 pp
(stav série 1:3)

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania. Rubrika bude vychádzať aj počas play-off, hoci nie každý deň.


Za „potkaňou“ tradíciou stojí vtedajší najproduktívnejší hráč tímu Mellanby, ktorý si pred domácim otváracím zápasom sezóny všimol v šatni potkana.

Mellanby pohotovo zareagoval a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie