Denník N

Kandidátka SaS: Polepšila si Bittó Cigániková aj Viskupič, v prvej päťke sú tri ženy

Kandidáti SaS do volieb. Foto N - Tomáš Benedikovič
Kandidáti SaS do volieb. Foto N – Tomáš Benedikovič

SaS zmenila vizuál aj logo a na témy v kampani sa pýta ľudí v ankete na Facebooku, ako to robil aj Igor Matovič.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Sloboda a Solidarita ako prvá strana predstavila časť svojej kandidátky. Štyri mesiace pred voľbami zverejnila prvých 30 mien. Stranu do volieb povedie Richard Sulík. Definitívne to ukončilo diskusie, či SaS zláka do vedenia strany bývalého ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka.

Na druhom mieste je bývalý minister školstva Branislav Gröhling, nasleduje poslankyňa Jana Bittó Cigániková. Oproti voľbám v roku 2020 si polepšila, vtedy kandidovala z piateho miesta.

Do prvej desiatky sa dostali aj politici, ktorí prišli zo Za ľudí alebo z OĽaNO. Bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková je na štvrtom mieste, poslankyňa Vladimíra Marcinková je piata. Strana tak bude mať v prvej päťke prevahu žien, v prvej tridsiatke je ich päť.

Richard Sulík – líder kandidátky. Foto N – Tomáš Benedikovič

Siedme miesto dostal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Richard Sulík

SaS

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie