Denník N

Experti: Pánikov neúspešný nájazd? Nebolo to tak, že by si len skúšal parádičku

Zľava Rastislav Staňa, Ivan Švarný a Tomáš Surový. Foto - TASR
Zľava Rastislav Staňa, Ivan Švarný a Tomáš Surový. Foto – TASR

Experti: V prvej tretine sme rozhodli a potom sme zápas proti Nórom kontrolovali.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Slovenskí hokejisti zdolali Nórov 4:1 v ich poslednom zápase skupiny B. Na postup do štvrťfinále potrebujú, aby Lotyši večer prehrali so Švajčiarmi v riadnom hracom čase.

Denník N po zápase oslovil troch expertov. Odpovedali Rastislav Staňa, Ivan Švarný a Tomáš Surový.

Otázky:

  1. Ako hodnotíte reakciu hráčov aj celého tímu na konflikt medzi Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom?
  2. Bolo v hre Slovenska niečo v tomto zápase iné ako proti Kazachstanu a Slovinsku?
  3. Ako hodnotíte nájazd Richarda Pánika za stavu 3:1, keď sa pokúsil o parádičku, no nepodarila sa mu?
  4. Ako hodnotíte naše výkony v skupine aj vzhľadom na to, že postup nemáme vo vlastných rukách?
  5. Kto bol dnes naším najlepším hráčom?

1. Ako hodnotíte reakciu hráčov aj celého tímu na konflikt medzi Marekom Hrivíkom a Liborom Hudáčkom?

Rastislav Staňa

bývalý brankár, majster sveta z roku 2002, momentálne tréner brankárov

Nenazval by som to konfliktom. Samozrejme, stáva sa to, že hráči si niektoré veci potrebujú vyjasniť. Je to bežné, v hokeji sa to stáva, ale nemyslím si, že by to nejako zasiahlo do tímu. Myslím si, že výkon – hlavne v prvej tretine po prvom góle – začal gradovať. Duel sme zvládli omnoho lepšie a v porovnaní so stretnutím proti Slovincom sme mali viac energie a lepšie sme korčuľovali.

Ivan Švarný

obranca, za reprezentáciu odohral 116 zápasov 

Naši začali zápas úplne inak ako ten posledný. Bolo vidieť, že sú mentálne dobre nastavení, že si idú za jasným cieľom, a teda vyhrať. Góly Hrivíka, Cehlárika a Lantošiho rozhodli zápas už v prvej tretine. A čo sa týka konfliktu – takéto výmeny názorov v mužstve sú úplne bežné, bohužiaľ, to zachytili kamery a urobilo sa z toho viac, ako asi v skutočnosti bolo.

Tomáš Surový

bývalý útočník, na MS odohral 50 zápasov (8+11), je vicemajstrom sveta z roku 2012

Médiá budú rady do toho rýpať, ale nemyslím si, že to je niečo, čo treba rozoberať. Chlapci si to vyriešili po tom, ako odišli z kabíny po zápase so Slovinskom. Myslím si, že to bolo zabudnuté. Také veci sa dejú. Keď už to chceme rozoberať vážne, videli sme, že ten spor je urovnaný. Na konci, keď bola prázdna brána, Cehlárik mohol vystreliť, ale pekne si počkal na Hudáčka a nahral mu. Ten nedal gól, ale to sa deje. Ale keby tam bol spor, tak nebude čakať naňho, aby mohol strieľať do prázdnej brány.


2. Bolo v hre Slovenska niečo v tomto zápase iné ako proti Kazachstanu a Slovinsku?

Staňa: Do každého zápasu idete s iným mentálnym nastavením, podľa toho, ako sa turnaj vyvíja. Do stretnutia s Kazachstanom sa to vyvíjalo celkom fajn, aj prvá tretina bola dobrá, ale potom tri rýchle góly zmenili vývoj zápasu a proti Slovincom sme sa sami dostali pod tlak, nebola tam taká energia. V tomto zápase už bolo vidieť, že chalani vedeli, o čo hrajú. Myslím si, že trochu nám pomohlo, že sa Nóri mierne vyšťavili včera proti Kanade a dnes im už o nič nešlo. Samozrejme, aj toto ovplyvnilo zápas. V prvej tretine bolo vidieť, že chalani dali do toho všetko, a konečne nám začali padať góly. Videli sme, že keď mužstvo dobre korčuľuje, tak si dokáže vytvárať šance.

Švarný: Bolo iné mentálne nastavenie mužstva. Neviem, či išlo o podcenenie z našej strany, ťažko povedať, keďže nevidíme do kabíny, ale dnes bolo vidieť diametrálny rozdiel. Chalani išli jednoznačne po víťazstve. Videli sme to pri dohrávaní súbojov, pri poctivom bekčeku, pri tom, že obrana rýchlo rozohrávala puk a chlapci nevymýšľali v útočnej tretine. Dobre sme clonili puk a boli sme pripravení na dorážku, z čoho aj padol druhý gól. To boli rozdielové veci, ktoré nám chýbali v zápase proti Slovincom.

Surový: Bolo tam väčšie odhodlanie. Chcem povedať v dobrom, že konečne sme natrafili aj na zlé rozpoloženie súpera – Nórov. Sú zrejme emočne vyčerpaní a po víťazstve s Kanadou nemali toľko času na oddych. Využili sme to, zapli sme hneď prvú tretinu, tam sme to perfektne zobrali do vlastných rúk. V druhej a tretej tretine sme si to odkontrolovali bez veľkej drámy.


3. Ako hodnotíte nájazd Richarda Pánika za stavu 3:1, keď sa pokúsil o parádičku, no nepodarila sa mu?

Staňa: Keby Rišo ten gól dal,

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Diskuter je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie