Denník N

300 slov z MS: Slovensku môže pomôcť žreb aj pohľad do minulosti. Istí víťazi skupín posledné zápasy vyhrávali

Foto – TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Hráči boli unavení. Bol to na*ovno program. IIHF odviedla naozaj naozaj hroznú prácu,“ rozčuľoval sa na minuloročných majstrovstvách sveta po zápase so Slovenskom tréner Dánska Heinz Ehlers.

Išlo vtedy o posledný duel základnej skupiny, ktorý bol zároveň priamym bojom o štvrťfinále a ktorý Slováci vyhrali jasne 7:1. Trénerovi Dánska prekážalo, že jeho hráči pár hodín pred duelom absolvovali náročný zápas proti Kanade, zatiaľ čo Slováci dva dni oddychovali. „Hádam sa to už nikdy nestane,“ želal si Ehlers.

Po roku sa zdá, že prianie dánskeho trénera zostalo nevypočuté, keďže sa podobná situácia opakuje a aj tentokrát môže hovoriť v prospech Slovenska.

Slováci dnes v poslednom zápase skupiny nastúpia proti Nórsku (od 11:20), ktoré rovnako ako vlani Dánsko len 17 hodín pred úvodným vhadzovaním dohralo zápas proti Kanade. V oboch prípadoch outsider zo severu Európy zvíťazil.

Slovensko tak má už pred začiatkom duelu miernu výhodu, platí však to isté čo vlani.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie