Denník N

Hudáček vie, že mohol celý tím pripraviť o postup, za mojich čias nebol taký podráždený, vraví Vůjtek

Vladimír Vůjtek. Foto N - Vladimír Šimíček
Vladimír Vůjtek. Foto N – Vladimír Šimíček

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď televízne kamery po tesnej výhre Slovenska nad Slovinskom 1:0 zachytili, ako kapitán Marek Hrivík dôrazne dohovára Liborovi Hudáčkovi, možno sa niektorí fanúšikovia mohli zľaknúť, že to automaticky znamená zlú atmosféru v tíme.

Už v televíznom vysielaní RTVS však expert Boris Valábik vysvetľoval, že sám počas kariéry zažil viacero podobných roztržiek so spoluhráčmi, že tieto veci nezvyknú prerásť do osobných konfliktov a vzťahy medzi hráčmi to nijako nenaruší.

„Za starých čias sme sa na tréningoch so spoluhráčmi vedeli aj pobiť, dali sme dole helmy aj rukavice. Je to súčasť výstavby tímu, aby sme všetkých dostali na jednu loď,“ hovoril po zápase tréner Craig Ramsay.

S touto témou sme oslovili bývalého slovenského reprezentačného trénera Vladimíra Vůjtka. Libora Hudáčka si dobre pamätá z reprezentácie. Kým dnes je v 32 rokoch jedným z lídrov slovenského tímu, za čias českého trénera bol 21-ročným mladíkom.

Práve Vůjtek ho prvýkrát vzal v roku 2012 na majstrovstvá sveta a Hudáček veľkou mierou prispel k zisku nečakaného striebra slovenských hokejistov.

Marek Hrivík po zápase dôrazne dohováral Liborovi Hudáčkovi. Ako ste videli túto situáciu? 

Hrivík bol asi trochu podráždený, Libor urobil v poslednom období priveľa faulov. Na týchto majstrovstvách sveta už dostal aj trest päť minút plus do konca zápasu. V Třinci sa mu stalo to isté. A teraz spravil pred koncom zbytočný faul. Hrivík ako skúsený hráč mu asi dohováral, aby nerobil zbytočné fauly v situácii, keď ide o všetko. Zrejme mu to už pripadalo trochu za čiarou, že aj Libor hrá za kolektív a naraz spraví len tak nezmyselný faul.

Hudáček by mal byť lídrom tímu, ale zatiaľ nedal gól, naopak, v dôležitých momentoch fauloval. Je naňho priveľký tlak?

Možno si ho vytvára aj sám. V poslednom čase akoby nebol schopný dať gól. Práve v jednom z predchádzajúcich zápasov síce bol najlepším hráčom na ľade (proti Kanade – pozn. red.), ale potom sa dopustil faulu na päť minút plus do konca zápasu. Takýto podráždený nebol v časoch,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie