Denník N

Digitálne omladzovanie, radikalizácia, unesené ukrajinské deti. Aj to sú témy festivalu v Cannes

Plagát 76. ročníka festivalu v Cannes.
Plagát 76. ročníka festivalu v Cannes.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Olympiáda toho najlepšieho, čo filmový rok vyprodukoval, má za sebou prvú polovicu. Festival v Cannes už uviedol dlho očakávané premiéry s filmovými hviezdami aj prekvapivé pohľady z hlavnej súťažnej sekcie. Medzi nimi napríklad pokračovanie série Indiana Jones s Harrisonom Fordom a Madsom Mikkelsenom a novinku veterána Martina Scorseseho s Robertom de Nirom a Leonardom DiCapriom.

Veľkofilmy na historické témy

Indiana Jones and the Dial of Destiny (Indiana Jones a nástroj osudu) je piaty diel populárnej série, ktorá vstupuje do celosvetovej distribúcie koncom júna. Na rozdiel od predchádzajúcich častí túto režíroval James Mangold, duchovný otec Indianu Jonesa Steven Spielberg tentokrát film iba produkoval s tým, že príbeh potrebuje pohľad mladšieho režiséra.

Film má efektnú vstupnú scénu z jari 1945, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie