Denník N

Najväčší cestovateľ z poslancov je brat Borisa Kollára. Goga bol v Bahrajne, do volieb stihne Maroko (+ video)

Hlavné mesto Bahrajnu Manama, kde bol poslanec Sme rodina Ľudovít Goga (vpravo) na zasadnutí Medziparlamentnej únie. Foto - Wikipédia, Instagram Ľ. Gogu
Hlavné mesto Bahrajnu Manama, kde bol poslanec Sme rodina Ľudovít Goga (vpravo) na zasadnutí Medziparlamentnej únie. Foto – Wikipédia, Instagram Ľ. Gogu

Poslanec Sme rodina Ľudovít Goga vďaka svojmu bratovi, šéfovi parlamentu, nedávno vycestoval aj na zasadnutie Medziparlamentnej únie do Bahrajnu, kde na všetkých hlasovaniach chýbal. Onedlho ide do Marrákeša, hoci táto svetová organizácia trestala Slovensko, že na rokovania nevysiela aj političky.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Spomedzi poslancov parlamentu najčastejšie vyráža na služobné cesty do zahraničia brat šéfa Národnej rady Borisa Kollára. Ľudovít Goga je poslancom Sme rodina a na rozdiel od Kollára patrí medzi menej výrazných politikov. V parlamente príliš často nevystupuje, no vyniká počtom zahraničných služobných ciest.

Kým väčšina poslancov od volieb v roku 2020 nebola na žiadnej, Goga ich má na konte 27.

Nedávno bol za štátne peniaze v ázijskom Bahrajne, ktorý leží na západnom pobreží Perzského zálivu a pred predčasnými voľbami stihne ešte jednu exotickú destináciu. V júni má na päť dní naplánovanú služobnú cestu do Marrákeša, ktorý sa označuje za „červenú perlu“ afrického Maroka.

Do oboch krajín sa dostáva ako slovenský zástupca v rámci organizácie Medziparlamentná únia, ktorá združuje národné parlamenty z celého sveta.

Do Marrákeša vycestuje napriek tomu, že Slovensko dostalo v Bahrajne sankcie za to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Robert Fico

Sme rodina

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie