Denník N

Hlina, ktorý kandiduje za SaS: Pri koalícii s Hlasom by som sa do Dunaja nehádzal

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina kandiduje zo 150. miesta na kandidátke SaS. Pri kultúrno-etických otázkach má od predsedu strany Sulíka zelenú kartu. S registrovanými partnerstvami by problém nemal.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Bývalý predseda KDH Alojz Hlina bude po odchode z Dobrej voľby kandidovať za SaS. Vysvetľuje že s liberálmi Richarda Sulíka ho spájajú ekonomické otázky a dnes mu je SaS bližšia ako KDH.

V rozhovore hovorí:

  • či má s Richardom Sulíkom dohodu, ako dlho má ostať v klube;
  • ako bude hlasovať pri registrovaných partnerstvách či ako vníma debatu o transrodových osobách;
  • či nechcel ísť do Demokratov;
  • o vzťahu s Matovičom a či spolu dokážu vychádzať.

Chcete sa stať poslancom?

Pýtate sa, či to je moja životná túžba?

Možno momentálna.

Už som poslancom bol, viem, čo to je. Nie je moja životná túžba byť poslancom. Ak hľadáte motiváciu a naozaj ju chcete pochopiť, teda, že to vysvetľujeme ľuďom, ktorí nemajú zatiahnuté žalúzie na svojom mentálnom nastavení…

… teda, sú ochotní počúvať…

Áno. Nechcem, aby sa to niekoho dotklo, ale pani Gitke z Facebooku s kvetinkami v profilovke to určite nevysvetlím a ani nemám tú ambíciu. Chcem veriť, že je dosť ľudí, ktorí sú pripravení počúvať. Prvý hlavný naratív je, že som bol vždy za komunikáciu. Keď som prišiel do Číny, nečudoval som sa Číňanom, že nevedia po slovensky. Tu sa všetci smiali z ruštiny, ale ja som s nimi hovoril po rusky, lebo to bolo jediné, čo vedeli. Keď sa chcete dorozumieť, urobíte pre to niečo. To je princíp, ktorý presadzujem v podnikateľskom aj v osobnom svete – treba s ľuďmi hovoriť a spoznať ich.

Máte veľa podnikateľských aktivít – viaceré reštaurácie, podniky v Bratislavskom kraji. Čo s nimi bude, ak by ste sa dostali do parlamentu?

Z toho má veľkú obavu moja manželka. Ja mám na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rozhovory

SaS

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie