Denník N

300 slov z MS: Celkový dojem zo Slovenska? Podobný ako z výkonu Pánika proti Nórom. Výborné momenty striedala ležérnosť

Na snímke Richard Pánik (vpravo) a nórsky brankár Henrik Haukeland. Foto - TASR
Na snímke Richard Pánik (vpravo) a nórsky brankár Henrik Haukeland. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Slovenskí hokejisti si na MS nezahrajú vo štvrťfinále. V utorok síce porazili Nórsko 4:1, vo večernom zápase však Lotyši vyhrali nad Švajčiarskom 4:3 po predĺžení a získali potrebné body, vďaka ktorým Slovensko v tabuľke predbehli.

Tohtoročný šampionát tak Slováci môžu rekapitulovať a pri hľadaní príčin neúspechu je možné nájsť paralelu s výkonom Richarda Pánika v utorkovom zápase proti Nórsku.

Pánik mal výborný štart do stretnutia a už vo 4. minúte potvrdil svoj talent. Šikovným pohybom za bránkou oklamal obrancov aj brankára a po jeho spätnej prihrávke Hrivík poľahky skóroval. Na pekný hokejový moment Slováci nadviazali aj ďalšími dvoma gólmi a po vydarenej prvej tretine vyhrávali 3:0.

Prišla však druhá časť, výkon už nebol taký kvalitný a po nórskom znížení prišiel ďalší moment Richarda Pánika. Tentokrát negatívny.

Slovenský útočník za stavu 3:1 korčuľoval v oslabení sám na súperovho brankára, namiesto štandardného zakončenia však skúšal technickú fintu, ktorá mu vôbec nevyšla, a napokon ani nevystrelil na bránu.

Hokejoví experti Rastislav Staňa a Ivan Švarný sa v ankete zastali Pánika, situáciu však analyzovali v momente, keď už bolo jasné, že Slovensko existenčný zápas zvládlo. Marián Gáborík a Boris Valábik, ktorí v štúdiu RTVS počin Pánika hodnotili medzi druhou a treťou tretinou, boli voči hráčovi výrazne kritickejší.

„Nemyslím si, že to bolo na mieste. Hlavne za stavu 3:1. Myslím si, že zakončenie musí byť razantnejšie, takto z toho nebola ani strela. Za toto by som mu nedal pochvalu,“ vravel Gáborík. „Za takéhoto stavu, navyše v tretine, keď sme dostali Nórov na koňa a začali hrať oveľa lepšie, vtedy takto zakončovať nemôže.“

Valábikovi sa navyše nepáčila aj iná vec. – ležérnosť a spoliehanie sa na iných. Pánikovi vytkol, že pred tým, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

hokejová reprezentácia

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie